• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans nyheter – det hetaste från den gångna veckan

7 oktober 2019 10:00
Veckans nyheter

Tre nyförvärv, ett historiskt målrekord och en återvändare. Det hände en hel del den gångna SHL-veckan, och här blickar vi tillbaka på några av de hetaste händelserna.


Söderström tillbaka

Snacka om glädjebesked för Brynäs. Victor Söderström, 18, återvände till Brynäs efter att inte ha tagit plats i Arizona Coyotes, som draftade honom som nummer elva i somras. Den 18-årige backen säsongsdebuterade mot HV71 och spelade drygt 24 minuter direkt.

Frölundatalangen förlänger

Lucas Raymond, 17, spås en lysande framtid och så här långt har Frölundatalangen gjort tre poäng på åtta SHL-matcher. I onsdags skrev Raymond på ett rookiekontrakt med Frölunda, som sträcker sig över säsongen 2020/21.

Meriterad målvakt till Djurgården

Djurgården har Robin Jensen på skadelistan och därför valde klubben i veckan att agera. DIF har gjort klart med finländaren Karri Rämö, 33, som har gjort närmare 200 NHL-matcher under karriären. Han har även gjort sex säsonger i KHL samt spelat tre VM med Finland.

Melart klart för ny SHL-klubb

Den finske backen Ilari Melart, 30, är klar för sin femte raka säsong i SHL. Efter två år i Luleå följt av två år i Färjestad är det nu klart att Växjö blir Melarts nästa klubb. Melart har skrivit på ett tvåårskontrakt med Lakers.

LHC plockar in forward

Det är inte bara Djurgården och Växjö som har förstärkt sina trupper den gångna veckan. Även Linköping har plockat in en ny spelare. Det handlar om den den kanadensiske forwarden Adam Heleweka. 24-åringen har 189 AHL-matcher på meritlistan och han kommer närmast från KHL-klubben Barys Nur-Sultan.

Veckans...

...förarbete: Tyler Kelleher, Oskarshamn. Oskarshamns poängkung tog pucken i egenzon, satte fart, grundlurade en HV-back och serverade Nichlas Hardt öppet mål.

...enklaste mål: Glenn Gustafsson, Örebro. Svårt att missa det här läget.

...islossning: HV71:s powerplay. På sex matcher hade Jönköpingslaget gjort ett mål i numerärt överläge. I tisdags mot Linköping fick HV fyra chanser i powerplay – och gjorde tre mål.

...utklassning: 12-0. Färjestad hade en historisk eftermiddag i lördags då de besegrade Oskarshamn med 12-0. Aldrig tidigare i klubbens historia har de vunnit en match i SHL med så stora siffror.

...tänder: Joakim Andersson, HV71. HV-centern fick en klubba i ansiktet och tappade ett par tänder. I periodpausen fick därför några personer ge sig ut på isen för att leta.

...poängkung: Michael Lindqvist, Färjestad: FBK-stjärnan gjorde sex poäng på två matcher den gångna veckan.