• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

30 november 2020 10:00
Veckans SHL

Som vanligt inleder vi måndagen med att blicka tillbaka på vad som har hänt den senaste veckan. Exempelvis har Brynäs ändrat i ledarstaben, Malmö har lånat ut en back till AIK och Martin Thörnberg har skrivit på för ett nytt lag.


Ny målvaktstränare i Brynäs

Brynäs har gjort en förändring i tränarstaben den gångna veckan. De meddelade att Robin Danielsson ej längre kommer att ansvara för målvaktsträningen kring SHL-verksamheten. Den rollen tar i stället Micce Andreasson.

61-årige Andreassson har tidigare jobbat i AIK, Almtuna, Frölunda, Örebro, HC Lugano och Malmö – och han har tidigare jobbat med Brynäs huvudtränare Peter Andersson i tre olika klubbar: Örebro, Lugano samt Malmö.

Malmöback lånas ut till AIK

Malte Setkov, 21, har spelat i Malmö sedan 2014. Han debuterade i SHL säsongen 2017/18 och totalt har han noterats för 49 SHL-matcher. Den här säsongen har han gjort sex SHL-matcher, men nu är han utlånad till AIK i HockeyAllsvenskan för att få mer speltid.

– Konkurrensen är stor på backsidan och som läget är just nu är detta det bästa för Maltes fortsatta utveckling. Han behöver spela hockey och det kommer han att få göra i AIK, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Lånet gäller i första hand till årsskiftet.

Förre Brynäsbacken till Hockeyettan

Alexander Lindelöf gick till Brynäs inför förra säsongen, men han hade svårt att ta plats i laget den här säsongen och för en tid sedan valde parterna att gå skilda vägar. Nu står det klart att han kommer att spela med Surahammars IF i Hockeyettan Västra tills vidare. Lindelöf är där på ett korttidslån.

– Det känns kul att kunna vara med och hjälpa till och dessutom få hålla igång i väntans tider, säger Lindelöf till klubbens hemsida.

– Varför det blev Sura? Jag har spelat med Conny Strömberg och han ringde mig och frågade om jag ville vara med och hjälpa till i väntan på ny klubb och det ville jag gärna. Sen ligger Sura nära Västerås också så det är smidigt, säger Lindelöf.

Thörnberg klar för HC Dalen

Martin Thörnberg, 37, har fyra SM-guld med HV71 på meritlistan. Han har gjort 313 poäng på 588 SHL-matcher, men han fick inget nytt kontrakt av HV71 inför den här säsongen. Nu har Thörnberg skrivit på för HC Dalen i Hockeyettan.

"Martin har tränat tillsammans med A-laget under några veckor. Nu kan vi gladeligen meddela att han framöver kommer finnas med i matchtruppen. Debuten sker ikväll mot Lindlövens IF. Martin kommer spela i tröja 38", skrev HC Dalen på Twitter.

I första matchen med Dalen gjorde Thörnberg fem poäng (2+3).