• Huvudsponsorer

Larsson: "Jag tvekade inte en sekund"

19 juli 2017 09:25
Intervju

Han har inte en enda SHL-match på meritlistan. Trots det är Henrik Larsson ett oerhört spännande namn inför SHL 2017/2018. Med sin frejdiga spelstil ska han ta Brynäs offensiv till nya höjder.


Henrik Larsson, 22 år, har fyra raka säsonger i BIK Karlskoga bakom sig där han inte missat en enda match. Fyra raka säsonger med 52 matcher i HockeyAllsvenskan har gett honom en utveckling som synts tydligt i poängprotokollet. Nu ska Larsson debutera i SHL efter att ha värvats av Brynäs.

-Jag är väldigt glad för den här värvningen, Larsson är en spelskicklig passningsspelare. Han är duktig på att föra pucken och bra på att få igång spelet nerifrån egen zon. I inledningen av sin karrär var Larsson forward men skolades i 17-årsåldern om till sin nuvarande position som back, sa Bengtzén till klubbens hemsida när kontraktet var klart.

Hans säsong i Karlskoga med 40 poäng som back borde gett eko bland SHL-lagen.

– Stefan Bengtzén hörde av sig och var tydlig med att han ville ha mig till Brynäs IF. Jag tvekade inte en sekund. En ära att få spela för en så anrik förening, säger Larsson om varför det blev just Brynäs.

Vad kan publiken förvänta sig av dig i SHL 2017/2018?

– Ett stabilt försvarsspel i egen zon och jag går gärna med i anfallen och är kreativ.

Vad blir viktigast för ditt lag i SHL 2017/2018?

– Att vi gör en lika bra säsong som ifjol. Försöka sträva efter det och att sedan vinna guldet. Vi ska spela stabilt under säsongen och öka takten i slutspelet, menar Larsson bestämt.