• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans match: Poängstarka backar gör upp

10 oktober 2019 13:00
Veckans Match

Rögle har inlett säsongen strålande och ställs under torsdagen mot ett Djurgården som börjar få upp ångan. Lagen leds av de poängstarka backarna Kodie Curran och Olle Alsing.


Rögle har inlett säsongen starkt och inför torsdagens matcher toppar Ängelholmsklubben ligan med fyra poängs marginal ner till tvåan Frölunda. Den strålande inledningen har måhända överraskat en och annan i SHL men inom klubben är man inte lika förvånade.

– När man försöker skapa en vinnande kultur är det viktigt att man får det från dag ett. För oss var det viktigt att många i kärnan stannade i laget och vi har värvat bra under sommaren. Så ja, när vi tittade mot säsongen var det den här framgången vi såg, förklarar backstjärnan Kodie Curran för SHL.se

Han, och Rögle, vet hur det är att inte börja bra. Fjolårssäsongen inleddes minst sagt trevande och även om Rögle fick upp ångan efter ett tag nådde man aldrig riktigt ikapp, säger Curran.

– Vi upplevde det mesta förra året och när man går igenom en sådan sak kommer man starkare ur det vilket jag tycker märks i årets trupp. Vi kunde bara ta oss uppåt sett till förra året. Det är svårt att hitta en enskild sak som förklarar framgångarna i år. Men vi har en bra ledargrupp i våra kaptener Ted (Brithén), Taylor (Matson), Mattias (Sjögren) och Craig (Schira).

För Curran själv har säsongen börjat minst lika bra och med tio poäng på åtta matcher ser det bra ut i poängligan. Curran gjorde succé redan förra året men den här säsongen har han kommit än mer förberedd:

{!A]

– Nu har jag anpassat mig mer till ligan och jag vet vad jag kan förvänta mig av motståndet. Dessutom hade jag en betydligt bättre sommar i år vilket har hjälpt mig mycket så jag var redo från start, säger han och lägger snabbt till:

– Jag är oerhört tackam för Cory Murphy, han har förvandlat både mitt spel och mig som person. Hockey är en färskvara och jag försöker vara ödmjuk inför mitt spel. Det viktigaste är ändå att laget vinner, oavsett hur det ser ut.

Första segern mot DIF vände säsongen

Förra säsongen hade Rögle relativt lätt för Djurgården. Efter at man förlorat den första matchen med klara 5-2 vann Skånelaget sedan de resterande tre, och en av matcherna var extra viktig, menar Curran:

– Jag vet att matchen vi förlorade mot Djurgården var deras hemmapremiär. Där och då hade vi kanske inte hittat vår identitet riktigt. När vi vann för första gången i Stockholm (2-1, den 3 november 2018) var det första gången på tolv år eller något sådant som vi vann i Stockholm. Det var också den matchen där allt vände för oss.

Just Djurgården är ett lag som passar RÖgle bra, menar kanadensaren:

– V har spelat bra mot den typen av motstånd och Djurgården, som alltid är ett topplag och guldkandidat, passar oss. Mot dom måste man spela enkelt och vara väldigt smart med pucken. Gör man inte det tar de över direkt. Jag vet att det är en klyscha men nyckeln blir att hålla i pucken annars kör de över en.

Trea - utan att spela bra

Tabelltrean Djurgården, å sin sida, hålls av många som de stora guldkandidaterna. Spelet har dock inte riktigt klickat, om man frågar Olle Alsing:

– Det har varit lite upp och ner. Vi har inte spelat jättebra. Den bästa matchen vi spelat var nog den mot Färjestad och den torskade vi, men det är en styrka i sig att vinna när man inte spelar bra, säger backen och fortsätter:

– Vi får vara nöjda med det poängmässiga, men vi har högre krav på vårt spel. Det är klassiska grejer. Pucktappen i mittzon måste vi skärpa till. Mot Rögle behöver vi få ner puckarna och vi måste få dom till mål. Det har vi varit bra på tidigare men i år har det varit lite sämre på den fronten och det har vi fått höra från coach.

Förutom att han blev skadad i en av matcherna mot Rögle minns inte Alsing något speciellt av de mötena, men han tillskjuter:

– Det är alltid mycket fart att spela mot Rögle. Att komma ner och spela i Ängelholm är alltid roligt. Det är mycket folk, det är högljutt och det är mycket fart.

Bättre fysiskt

Med ett skratt säger han att han inte exakt har full koll på hur de andra lagen spelar men:

– De är lite som vi när vi spelar hemma. De försöker få ner puckarna djupt och får med publiken tidigt.

Även Alsing har inlett säsongen briljant och är med sina två mål och sju assist på nionde plats i poängligan inför torsdagens matcher.

– Puckarna har väl trillat in lite mer. Vi har haft ett ganska bra powerplay. Jag känner mig trygg i spelet och poängen har ju rullat in, säger han och fortsätter:

– Vår femma har gjort det bra. Vi får chansen att starta de flesta PP och vi har lyckats ta till vara på det.

Nu väntar alltså toppmöte mot Rögle.

– Vi har ett bra lag. Det är ett väldigt komplett lag och vi ska ha press på oss. Men det är inget vi tänker på, vi vill vinna varje match. Vi tycker inte att det finns något lag som är bättre än oss. Vår inställning är att vi ska vinna.

Kodie Curran medger att inställningen är snarlik i Ängelholm:

– Om man inte har satt SM-guld som målet inför en säsong har man redan förlorat. Det är en jämn liga och det är inte alltid det mest dominanta laget som vinner. Frölunda var byggda som ett mästarlag men de dominerade inte i grundserien. Men målet från dag ett måste vara att vinna guldet. Det har alltid varit vårt mål, avslutar Kodie Curran.

Nedsläpp i Ängelholm klockan 19:00 på torsdagskvällen.