Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

28 september 2020 10:00

Kommande vecka kan vi se framemot fulla omgångar både torsdag och lördag. Innan vi tittar framåt ska vi som vanligt inleda måndagen med att blicka tillbaka. Här är nyheterna från den gångna veckan.


Wingerli stannar i Skellefteå

I fredags gick Skellefteå ut med att de hade förlängt kontraktet med Andreas Wingerli. Den snabbe forwarden stannar i Skelleftå till 2023.

– Det känns helt fantastiskt. Det är här jag vill spela, så det känns otroligt kul att få det klart. Det känns som att vi är på väg uppåt här igen och att vi har något stort på gång, sedan är det givetvis kul att få fortsätta spela för dessa fantastiska fans, säger Wingerli till klubbens hemsida.

Wingerli är inne på sin åttonde säsong i Skellefteå och 23-åringen gjorde sin poängsmässigt bästa säsong i fjol. Han svarade för 32 poäng på 51 matcher.

A-lagskontrakt för HV-duo

Zion Nybeck, 18, och Emil Andrae, 18, har gått från HV71:s juniorlag till a-lag och nu har duon även skrivit på varsitt a-lagskontrakt.

– Både Zion och Emil är två stora talanger som går en spännande hockeyframtid till mötes. De har redan visat prov på sin skicklighet i vårt herrlag både under förra och denna säsongen. Det är fantastiskt bra killar att jobba med och de har en stor vilja att utvecklas både som individ och som lag, säger Johan Hult, sportchef i HV71 till klubbens hemsida.

Nybeck spelade 15 SHL-matcher den gångna säsongen medan Andrae gjorde tio matcher i SHL i fjol.

Båda har skrivit på över säsongen 2022/23.

Jonsson stannar i Rögle

Rögle fortsätter att förlänga med spelare. Den senaste i raden att skriva nytt kontrakt är Samuel Jonsson.

Den 22-årige backen har Rögle som moderklubb och debuterade i SHL 2017/18. Den gångna säsongen spelade han 44 SHL-matcher och noterades för sex poäng. Jonsson har skrivit kontrakt över säsongen 2022/23.

– Samuel är en kanonkille, på och utanför isen. Han är den typen av karaktär vi vill ha hos oss. Samuel kommer till rinken varje dag och jobbar hårt för att bli bättre, säger sportchefen Chris Abbott till klubbens hemsidan.

Lasch har klart med ny klubb

Ryan Lasch har under karriären gjort över 300 SHL-matcher och vunnit två SM-guld. Efter att ha spelat de tre senaste säsongerna i Frölunda är det nu klart att han inleder säsongen i finska Pelicans. Hur länge amerikanen blir kvar är dock oklart. Han har skrivit på ett matchspecificerat kontrakt.