• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Avslutningen: Tabelläget inför sista omgången

12 mars 2020 15:00
Kan Skellefteå behålla andraplatsen?

Inför den sista omgången är det bara tre lag som helt säkert har spikat sin plats i tabellen. Regeringen beslutade under onsdagen att begränsa publika möten med över 500 deltagare som ett led i Folkhälsomyndighetens förhöjda smittorisk gällande Coronaviruset, därför spelas kvällens matcher inför tomma läktare.


Här följer förutsättningarna för varje lag baserat på tabellposition.

1. Luleå Hockey, 103 poäng

Laget föll senast mot HV71 i ännu en match som rent tabellmässigt är av akademisk betydelse för norrbottningarna som sedan länge säkrat seriesegern. Man ställs nu mot ärkerivalen Skellefteå, som har allt att spela för.

Återstående matcher: Skellefteå AIK (hemma)

Möjlig slutplacering: 1

2. Skellefteå AIK, 90 poäng

Västerbottningarnas starka februari har det skrivits spaltmeter om, men det är den enastående marschen som tagit laget tillbaka till den absoluta toppen av SHL. Behöver helst ta tre poäng för att känna sig säkra på att behålla andraplatsen. Två poäng kan räcka om de bakomvarande lag som tar tre inte passerar på målskillnad.

Återstående matcher: Luleå Hockey (borta)

Möjlig slutplacering: 2-6:e plats

3. HV71, 89 poäng

Jönköpingslaget HV71 har bäst utgångsläge när vi pratar just målskillnad. De har nämligen bättre målskillnad än Skellefteå (+31 mot +30) och går förbi Skellefteå om de tar fler poäng än Skellefteå i den sista omgången.

Återstående matcher: Leksands IF (borta)

Möjlig slutplacering: 2-6:e plats

4. Färjestad BK, 89 poäng

Färjestad saknade åtta spelare mot Linköping senast vilket märktes när man föll mot de redan avsågade östgötarna med 2-4. Laget kan knipa andraplatsen om de tar tre poäng samtidigt som Skellefteå tar max en och HV71 max två.

Återstående matcher: Växjö Lakers (borta)

Möjlig slutplacering: 2-6:e plats

5. Rögle BK, 89 poäng

Liknande förutsättningar gäller för Rögle. Laget lär behöva full pott i det avslutande derbyt mot Malmö för att kunna knipa andraplatsen. Om man gör det måste Skellefteå ta max en poäng och både HV71 och Färjestad ta max två.

Återstående matcher: Malmö Redhawks (hemma 12 mars)

Möjlig slutplacering: 2-6:e plats

6. Djurgårdens IF, 87 poäng

Djurgården förlängde sitt imponerande hemmafacit till 16 raka segrar när Rögle besegrades under tisdagen. Tack vare den segern kan Djurgården teoretiskt ta andraplatsen men realistiskt är tredjeplatsen inom räckhåll på grund av målskillnad.

Sista matchen: Frölunda HC (borta)

Möjlig slutplacering: 2-6:e plats

7. Frölunda HC, 83 poäng

Trots segern mot Malmö är kvartsfinalhoppet ute för Frölunda. Istället måste man försöka försvara sin sjundeplats, som Örebro kan knipa. Frölunda behöver ta lika många poäng som Örebro för att vara på den säkra sidan. Målskillnaden är dock som en extrapinne för Fröunda som har +27 mot Örebros -1.

Sista matchen: Djurgårdens IF (hemma)

Möjlig slutplacering: 7-8:e plats

8. Örebro Hockey, 82 poäng

Örebro kan inte falla i tabellen men kan i händelse av att man tar två poäng mer än Frölunda i den sista omgången gå förbi göteborgarna upp på sjunde plats.

Sista matchen: Brynäs IF (borta)

Möjlig slutplacering: 7-8:e plats

9. Malmö Redhawks, 77 poäng

Malmö är i limbo och ska slipa på formen inför slutspelet. Powerplay-spelet lär stå högt på lagets lista. Under tisdagens match mot Frölunda gick man mållösa i spelformen trots åtta försök.

Sista matchen: Rögle BK (borta)

Möjlig slutplacering: 9:e plats

10. Växjö Lakers, 70 poäng

Växjö befinner sig i sitt eget ingemansland på tionde plats. Efter en svajig säsong är laget i slutspel. Sam Hallams gäng kan dock förstöra för Färjestad, som är inblandade i toppstriden.

Sista matchen: Färjestad BK (hemma)

Möjlig slutplacering: 10:e plats

11. Linköping HC, 62 poäng

Östgötarna har tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna. Tre av dessa är segrar, varav två har kommit på de senaste två matcherna.

Sista matchen: IK Oskarhamn (hemma)

Möjlig slutplacering: 11-12:e plats

12. Brynäs IF, 60 poäng

Brynäs föll mot Oskarshamn i tisdags och fick se sig passerade i ingemansland av Linköping. Laget behöver tre poäng samtidigt som Linköping förlorar under ordinarie tid mot Oskarshamn för att återta elfteplatsen.

Sista matchen: Örebro Hockey (hemma)

Möjlig slutplacering: 11-12:e plats

13. Leksands IF, 46 poäng

Leksand föll tungt mot Örebro senast men håller Oskarshamn bakom sig så länge man tar lika många eller fler poäng än smålänningarna.

Sista matchen: HV71 (hemma)

Möjlig slutplacering: 13-14:e plats

14. IK Oskarshamn, 44 poäng

Efter 14 raka förluster tog smålänningarna tre poäng mot Brynäs under tisdagen. Det gör att man, i händelse av tre poäng borta mot Linköping samtidigt som Leksand kammar noll går om dalalaget.

Sista matchen: Linköping HC (borta)

Möjlig slutplacering: 13-14:e plats