Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

20 januari 2020 09:00
Veckans nyheter

Vi kan se tillbaka på en händelserik SHL-vecka. Det har varit värvningar, spelare som bytt klubb, kontraktsförlängningar och som vanligt också en hel del vackra mål.


Växjö lånar ut målvakt

Erik Källgren anslöt till Växjö i november , men det har inte blivit mer än två matcher i hans nya klubb. Nu står det klart att han lånas ut till finska TPS.

– Funkar det för alla parter, oss själva inkluderade så blir det förlängning resten av säsongen, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

...och värvar SHL-bekanting

Jacob Micflikier heter Växjös senaste nyförvärv. Den 35-årige forwarden har de tre senaste åren spelat i Schweiz. Dessförrinnan har han representerat både Linköping och Luleå. På 106 SHL-matcher har han gjort 80 poäng. Kontraktet gäller säsongen ut.

Lämnar Leksand för Västerås

David Rundqvist, 27, var med och spelade upp Leksand förra säsongen. Den här säsongen står han noterad för två mål på 24 matcher, men några fler blir det inte. 27-åringen, som tidigare i karriären spelat SHL-hockey med Färjestad och Djurgården, har skrivit på för Västerås.

Byter Djurgåren mot Timrå

Erik Walli Walterholm debuterade i SHL med Djurgården säsongen 2017/18. Den här säsongen har han gjort två poäng (1+1) på 20 matcher, men 20-åringen kommer inte att spela klart säsongen i DIF. I stället har han skrivit på för allsvenska Timrå.

FBK-kaptenen förlänger

Färjestads Linus Johansson, 27, är på väg mot karriärens bästa SHL-säsong poängmässigt. Han har gjort 19 poäng på 33 matcher och är en nyckelspelare i Färjestad. I veckan förlängde han sitt avtal med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/23

Kovacs till Örerbro

Offensivt skicklige Robin Kovacs, 23, byter klubb, från Luleå till Örerbo. Kovacs har spelat 2,5 säsong i Luleå och den här säsongen har han noterats för 19 poäng på 32 matcher. Hans kontrakt med Örebro gäller över säsongen 2022/23.

Luleå värvar dubbelt

I samband med att Kovacs lämnade Luleå meddelade norrbottningarna att de plockar in Konstantin Komarek från Malmö. Österrikaren har tidigare spelat fyra säsonger i Luleå och nu är han alltså tillbaka. Komarek har skrivit på för resten av säsongen.

Luleå har även förstärkt på backsidan då de värvat den franske landslagsmannen Yohann Auvitu. Han har meriter från både KHL och NHL. Dock har han inte spelat på ungefär ett år, men nu är 30-åringen opererad och han har rehabiliterat sin skada. Kontraktet gäller för resten av säsongen.

Säsongen över för Lindqvist

Färjestads Michael Lindqvist har varit en av ligans bästa spelare den här säsongen, men nu står det klart att knäskadan han ådrog sig tidigare behöver opereras. Därför bir det inget mer spel för FBK-stjärnan den här säsongen.

Veckans...

...vändning: Leksand. Dalalaget såg ut att vara på väg mot en ny förlust då de låg under med 0-2 inför tredje perioden mot Oskarshamn. Tack vare tre mål inom loppet av drygt tolv minuter fick Leksand med sig samtliga tre poäg.

...mål ur ingen vinkel: Ryan Lasch, Frölunda. Göteborgarnas poängkung hittade en liten, liten lucka.

...lag: Luleå och Djurgården. Där har ni lagen som tog full pott, sex poäng, den gångna veckan.

hyllning: Fredrik Lindgren, Skellefteå. Inför matchen mot Brynäs hyllades Fredrik Lindgren för sina år i klubben.

...poängkung: Jesper Sellgren, Luleå. Luleåbacken svarade för imponerade sex poäng, 4+2, på två matcher och med det blev han veckans poängkung, tack vare fler gjorde mål än Rögles Dennis Everberg, som noterades ett mål och fem assist.

...straff: Victor Söderström, Brynäs. Brynäsbacken var kylig när han avgjore straffläggningen mot Färjestad.

...hårdaste: Juhani Tyrväinen, Luleå. Vilken träff finländaren fick på!