• Huvudsponsorer

Poängsprutan till Växjö - truppen komplett

11 juli 2017 14:54

Växjö har spikat sin trupp inför SHL 2017/2018. På tisdagen presenterades den sista spelaren i Henrik Evertssons lagbygge och det är ett känt ansikte för SHL-publiken.


Janne Pesonen är klar för en återkomst till SHL och gör Växjös trupp komplett. Den finske 35-åringen har en gedigen meritlista med spel i NHL, AHL och KHL. Det vi kanske minns allra främst är hans två säsonger i Skellefteå där han på totalt 41 matcher i SHL stod för 48 poäng. På 31 matcher i SM-slutspelet har han gjort 18 poäng och Växjös sportchef Henrik Evertsson är mycket nöjd med sitt senaste tillskott.

– Generellt som spelare är Janne egentligen allt du önskar dig, erfaren, proffsig och väldigt allroundskicklig. Vi känner oss i dagsläget väldigt nöjda med den truppen vi har och kommer starta säsongen med befintlig trupp.

Pesonen har under den största delen av sin karriär spelat ytterforward men kommer i Växjö att matchas som center.

– Janne har till absolut största delen av sin karriär spelat på kanten men under några relativt långa perioder vikarierat som center. Både vi och Janne har tyckt att de här perioderna sett så bra ut att vi i det här läget vill ge det en ordentlig chans på mer permanent basis. Janne är alltså den centern vi har sökt ett tag, berättar Evertsson till Växjös hemsida.

"Passar mig perfekt"

Kontraktet mellan parterna är skrivet över två år och Pesonen kommer allra närmast från spel i NLA med HC Ambrí-Piotta där han gjorde 34 poäng på 49 matcher men är glad över att återvända till SHL.

– Jag trivdes verkligen med att spela i SHL, så jag kände att jag ville tillbaka. När jag fick höra att Växjö var intresserade av mig pratade jag med tränaren och insåg att det här passar mig perfekt. Därefter var det inget svårt beslut för mig att ta. Växjö är ett topplag som jag verkligen ser fram emot att spela i, säger finländaren.