• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt

Veckans Match: Energirika lag gör upp

11 februari 2020 14:00
Leksand med ny tränare ställs formstarkt Malmö

De två tidigare mötena mellan Leksand och Malmö har slutat med sex poäng av sex möjliga till Leksand. Men senaste mötet var den 2 november och sedan dess har det hänt en del. Två lag med mycket energi gör upp i Tegera Arena.


Leksand kommer till kvällens drabbning med en ny tränare på bänken. Ulf Samuelsson gör sin första match på bänken sedan han tog över klubben den 3 februari. De inledande dagarna har dock varit positiva, menar Jon Knuts när SHL.se ringer upp.

– Han kom tisdag kväll och sedan tränade vi på onsdag. Sedan var det landslagsbreaket och vi har fått några dagar ledigt. Det kommer lägligt i och med att det blir tre matcher här i veckan. Då gäller det att vi är mentalt påkopplade. Han ville sätta sin prägel på det på den första träningen. Han var tydlig i vissa saker och det gav bra energi. Det tyckte jag att han gjorde från första gången han öppnade munnen, säger Knuts.

Läget i laget beskriver han som bra och stämningen god men han har lite svårt att hitta de rätta orden.

– Jag vet inte vad man ska säga. Att det känns bra låter lite fel. Det känns inspirerat. Nu har vi vridit och vänt på varje sten vi kan här i Leksand och det slutade i det här. Nu kan vi inte göra så mycket åt historien - nu är det bara framåt som gäller.

Framåt har det även gått för Malmö på senare tid. Skånelagets humör är på topp och formen pekar uppåt trots nederlaget senast mot Luleå:

– Man märker varför Luleå ligger där de ligger. De bjöd inte på någonting och de höll oss på utsidan. De gör en bra match. Det är frustrerande att möta ett lag som konsekventa och inte bjuder på saker, säger forwarden Lars Bryggman och fortsätter:

– Ett sånt lag vill man ju också vara och det tycker jag vi har varit på sistone. Det är något vi får ta med oss. Även om vi förlorar mot Luleå är prestationen där. Man får ha i åtanke att det är ett riktigt bra lag vi möter. Jag tycker att vi gör en bra match men de är bättre - då får man acceptera det, säger Bryggman och berättar lite om vad som gör Malmö såpass heta just nu:

– Vi har bra spelglädje på senaste tiden. Vi gör mycket mål och vi försvarar oss bra. Perioderna i matcherna där vi är bra är betydligt längre nu och de perioder där vi är mindre bra har vi lyckats göra kortare. Det har varit en nyckel på senare tid: Vi har gjort mycket mål och fått vinna lite på slutet.

Även Leksand, som kommer med fyra raka nederlag i bagaget, har positiva vibbar, menar Knuts.

– Vi har spelat bra matcher men inte lyckats ta poäng. Det har varit signifikativt: Vi har spelat bra men inte lyckats göra mål. Hade det varit åt andra hållet - där vi inte skapat något och istället varit en slagpåse - då hade man varit lite orolig. Men trots att vi ligger där vi ligger är jag inte superorolig, säger han.

Samma mot helt nytt

Och Leksand har som vi tidigare konstaterat gått segrande ur lagens tidigare möten den här säsongen.

– De tidigare matcherna har varit jämna. Den första matchen var premiären när det var flygstrul. Det var en jämn match som vägde åt båda håll men vi vände spelet till oss. Det har varit sköna känslor i båda matcherna där de har haft momentum men vi har lyckats vända det till vår fördel. Tuffa men jämna matcher, säger Knuts och får visst medhåll av tidigare lagkompisen Bryggman.

– I premiären, när vi var sena med flyget...där tycker jag inte att vi gjorde någon stor prestation. Den andra matchen har jag inte så många minnen ifrån men det här ska bli en intressant match. Vi är i en positiv trend och spelar bra. De har en ny tränare som gör sin första match. Jag tror att det blir en bra match att titta på, säger han och fortsätter med ett skratt:

– Nu har vi charter igen. Får se om vi lyckas komma i tid den här gången.

Malmö vill fortsätta bygga på sitt nya, förbättrade jag. Leksand?

– Det får bli en liten nystart för oss. Det är svårt att hitta en nyckel när vi kommer in med en ny tränare. Vi ska köra från start och komma ut med en jäkla energi. Spela lite fysiskt, lite hårdare. Vara lite fulare - det tror jag Uffe vill se också, avslutar Knuts.