• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Superkedjorna gör upp - Skellefteå och Djurgården i kraftkamp

18 oktober 2018 11:30
#SKEDIF

De är ligans mest profilstarka trios. Skellefteå anfört av Möller, Olimb och Lindström gör nu upp med Djurgårdens musketörer Lilja, Josefson och Brodin. Semifinalreprisen i norr blir en match kantad av offensiv briljans.


Noterbart Skellefteå

– Laget slog i vårens SM-slutspel ut just Djurgården i en rafflande semifinalserie. Skellefteå, som gick in till slutspelet som något av en underdog, slog tillbaka Djurgården med 4-2 i matcher och nådde ytterligare en final.

– Den här säsongen har inletts lovande av västerbottningarna. På de åtta första matcherna har det blivit fem vinster, men senast gick Skellefteå på pumpen.

– Bortamötet med Mora slutade nämligen i förlust via 2-3 efter straffar. Målen där gjordes av nyförvärvet Robin Alvarez och Oscar Möller.

– Just Möller är en av tre länkar i Skellefteås nya fruktade förstaformation. Tillsammans med den ständiga poängmaskinen Joakim Lindström har Möller den här hösten fått sällskap av Mathis Olimb, som snabbt hittat rätt i centerrollen.

Noterbart Djurgården

– Om Möller, Olimb och Lindström är Skellefteås offensiva vapen har Djurgården sin egen supertrio att kontra med; Jakob Lilja, Jacob Josefson och Daniel Brodin.

– Trion har varit fullständigt lysande genom SHL-upptakten. På åtta matcher har kedjan samlat ihop makalösa 35 poäng, där Lilja är allra bäst med sina 13. Det ger en förstaplats i SHL:s poängliga och SHL.se har publicerat en färsk intervju med Djurgårdens nyförvärv.

– I helgen som gick blev det seger över Timrå i en riktig kioskvältare. Lagen bytte både mål och chanser vilt och Djurgårdens seger landade vid 7-4.

– Två av målen gjordes av Jonathan Davidsson. Återvändaren utnyttjade dubbla frilägen och har presenterat sig på nytt i Djurgårdströjan.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.