• Huvudsponsorer

Ledin återvänder till Luleå

13 februari 2018 10:20
Nyförvärv

Igår lämnade han Karlskrona - nu står det klart att profilen vänder hem. Per Ledin är klar för spel i Luleå Hockey för resten av säsongen.


Under gårdagen blev det klart att Per Ledin lämnar jumbon Karlskrona efter knappt två månaders spel - nu bekräftar Luleå Hockey att profilen återvänder hem till Norrbotten.

Enligt klubbens hemsida har forwarden Gustav Rydahl önskat att lämna Luleå under en tid, vilket lämnade en lucka på forwardssidan. En lucka som nu välbekante Ledin kommer att fylla.

– När nu alla våra forwards blivit tillgängliga för spel igen så har Gustav Rydahl framfört en önskan om att få lämna Luleå Hockey, för att därigenom kunna komma åt mer speltid. När det sedan stod klart att Per Ledin avslutat sitt avtal med Karlskrona och hörde av sig till oss om att han ville spela här så kunde vi gå med på Gustavs önskan, kommenterade Luleås General manager Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida.

– Vi vill gå in i avslutningen av säsongen med fjorton forwards för att därigenom ha den bredd som behövs. Och här kommer Per Ledin passa in på ett bra sätt för Luleå Hockey. Med sin rutin vet han förutsättningarna och kommer ge järnet på träningarna och vara redo för spel när det blir aktuellt, fortsatte Nilsson.

Efter två säsonger i österrikiska samt schweiziska ligan anslöt Ledin till Karlskrona i mitten av december 2017. 14 matcher senare lämnade han Blekingelaget och ansluter nu till Luleå som han lämnade efter säsongen 2014/2015.