• Huvudsponsorer

Ölund: "Det var som att spela i en plåtlåda"

14 september 2017 12:00
Intervju

Unge Linus Ölund har denna säsong, tillsammans med Brynäs, klivit in i sin första CHL-turnering. Och både Ölund och Brynäs har fått en riktigt bra start där klubben redan är klart för slutspel med två matcher kvar i gruppspelet.


20-åringen gjorde SHL-debut för Brynäs under säsongen 2014/2015. Han presenterade sig ordentligt under förra säsongen framförallt i slutspelet och finalserien då han noterades för tre mål och en assist i finalen mot HV71. Nu har unge Ölund och Brynäs klivit in i CHL för första gången i klubbens historia.

– Det känns bra, det är betydligt roligare att spela tävlingsmatcher än träningsmatcher så här direkt på säsongen, säger forwarden.

Brynäs har som sagt gått som tåget och är, med två matcher kvar att spela, redan klara för slutspel.

– Det var ett mål som vi hade, och det har vi klarat av nu. Vi har gjort det bra så det bådar gott inför SHL-premiären.

Även Red Bull Munchen är klara för slutspel i grupp G och det skiljer bara en poäng mellan de båda lagen. Det är spel om förstaplatsen som gäller i de två sista gruppspelsmatcherna, då Red Bull Munchen just nu är etta och även det lag som står för motståndet.

– Det kommer bli två tuffa matcher både i Tyskland och här hemma men vi ska göra allt för att vinna gruppen, konstaterar Ölund.

Linus Ölund spelade senast med nyförvärven Louie Caporusso och Aaron Palushaj något som verkar vara ett vinnande koncept.

– Det har fungerat bra, jag spelar med lite olika och testar runt. Men vi har hittat fomationer som funkar med Asklöf, Caporusso och Palushaj. Vi har bytt lite där och testat och det har gett bra resultat med allt, säger 20-åringen.

Det har gått bra för dig med fyra mål och två assist på fyra matcher. Hur tycker du att ditt eget spel har fungerat?

– Det har varit okej, inga toppenmatcher men jag har haft bra självförtoende och skapat lägen och chanser då har poängen rullat in. Jag har inte gjort några supermatcher men dom har varit godkända, absolut, säger Linus Ölund.

Det är skillnad på CHL och SHL, det har forwarden och Brynäs fått erfara både när det kommer till spelet på isen och även utanför.

– Det är lite annorlunda när det är olika lag från andra länder, då är det lite olika spelsätt. När vi kom till Finland var det mindre rink till exempel. Och polackerna körde på mycket och hade väldigt stort stöd från läkaren, det var som att spela i en plåtlåda, men det är bra att man får testa på sånt.

Det börjar dra ihop sig mot SHL-premiären nu, ni möter Växjö den 19:e september, hur går tankarna där?

– Jag har inte hunnit tänka på det så mycket än, men det är roligt att serien börjar igen. Växjö har ett bra lag men det har vi med, det kommer bli tufft både mot Växjö och i 52 omgångar, avslutar Linus Ölund.