Resultat: Oscar Möller hade hattrickfest

13 september 2012 21:50

Det var målmässigt jämnt och tätt på de flesta arenorna när Elitserien 2012/2013 drog igång - med undantag för en. Skellefteå i allmänhet och Oscar Möller i synnerhet gav effektiviteten ett ansikte när laget besegrade MODO med 5-1. Forwarden gjorde hattrick. "En ganska tajt match annars", säger tränaren Anders Forsberg.


SAIK ryckte direkt

Trots att gästerna hängde med bra och stundtals pressade Skellefteå (11-9 i skott) var ställningen osannolika 4-0 efter första perioden. Oscar Möller inledde målskyttet med en backhand och Oscar Lindberg avslutade med en sekund kvar bakom en olycklig Oscar Alsenfelt i MODO:s mål.

Bernhard Starkbaum ersatte, men han hann bara vara på isen i några minuter innan Oscar Mölle dunkade upp ett slagskott i nättaket och satte sin tredje strut för kvällen - hattrick!

– Vi gör sakerna rätt och för en gångs skull har vi lite effektivitet i avsluten. När jag får pucken försöker jag bara nypa till, sa Möller till CMORE.

– Vi var ruggigt effektiva i dag. En ganska tajt match annars, tillade tränaren Anders Forsberg.

Nyförvärv avgjorde för Timrå

Ett antal powerplay och ett bortdömt mål, då Andreas Molinders fullträff blåstes av. Det var de stora händelserna i E.ON Arena under första perioden. I den andra tog hemmalaget över och tog rättvist ledningen när Joachim Rohdin tryckte in 1-0 mellan benen på Daniel Larsson.

– Vi gör en katastrofal andraperiod, sammanfattade AIK:s Jonas Liwing i CMORE.

Men gästerna kom tillbaka. Fredrik Hynning kvitterade sent och hade bud på mer, men matchen gick till förlängning och väl där kunde Nicklas Nordgren göra det han till viss del värvats för - mål. Extrapoängen till Timrå således.

– Ett rikigt skitmål men dom räknas dom också, sa nyförvärvet.

Växjö kvitterade sent

Det kan säkerligen inte ha varit många som tippat Jörgen Sundqvist som förste målskytt i Brynäs säsongen 2012/13, men så blev det. Backen följde med bra från backposition och pangade dit 1-0 med ett slagskott mot Växjö.

Det såg ut att bli det matchavgörande. Men Tomi Kallio ville annat. Med 17 sekunder kvar backade han in i skottläge och skickade in kvitteringen med ett direktskott. En poäng till Växjö, men inte fler. Andreas Thuresson svarade nämligen för en elegant dragning när han satte den avgörande straffen och skickade extrapoängen till de regerande svenska mästarna.

Tung seger för Luleå

Rögles första mål i återkomsten gjordes av Alexander Barta i powerplay, snyggt framspelad av Mike Iggulden. Problemet för hemmafansen var bara att Luleås nyförvärv Kim Hirschovits hade givit gästerna ledningen dessförinnan. Joonas Vihko återgav Luleå ledningen efter en smart vallningspass av Pavel Skrbek, och trots hård Röglepress kunde Hirschovits avgöra i tom kasse.

Tre poäng för fjolårets elitseriesegrare.

HV71 fick revansch på Färjestad

Reprisen på fjolårets heta kvartsfinalserie inleddes hett, men första målet dröjde tilll slutet av första perioden. Då vispade nämligen Joakim Hillding in ett dragskott bakom Gustaf Wesslau. Rhett Rakhshani presenterade sig för svensk hockey när han skickade in kvitteringen i öppet mål, men kort därefter återtog hemmalaget ledningen efter mål av Patrik Lundh, 2-1. Ett misstag av Johan Davidsson.

Men pendeln skulle återigen svänga. Johan Lindström kvitterade till 2-2 och Jesper Fasth kunde avgöra i förlängningen sedan Gustaf Wesslau svarat för ett par svettiga räddningar i tredje perioden.

Noterbart var att Färjestads nyförvärv Ville Lajunen inte kom till spel på grund av strul med registreringspapper. Ett problem som inte var unikt i Karlstad.

Engstrand spikade igen i Göteborg

Det mest dramatiska inför matchen i Scandinavium var nämligen att Fabian Brunnström inte hunnit registrerats för spel och därför inte kom till start.

Gästande Linköping fick tillbringa en hel del tid i boxplay i första perioden, därför var Carl Söderbergs ledningsmål i powerplay i andra perioden något paradoxalt. Per Arlbrandt ökade på till 2-0 i tredje perioden och närmare än Magnus Kahnbergs reducering kom inte hemmalaget. Christian Engstrand gjorde en mycket bra match i gästernas mål.

– Tillfälligheter kan jag tycka men vi krigar och kämpar hela matchen igenom. Som helhet kanske Frölunda skapar mer men vi är effektivare, sa LHC:s tränare Roger Melin till CMORE.