Fem saker att ha i kikaren inför final fem

10 maj 2021 14:00

Efter ytterligare en jämn och rafflande match senast är nu Växjö uppe i 3-1 i matcher mot Rögle i finalserien. Ikväll spelas finalmatch fem med nedsläpp 20.00 och här hittar du fem saker att hålla ögonen på.


Powerplay
Växjö har inte fått sitt spel i powerplay att stämma än i finalserien. Inga mål gjorda på fem tillfällen. Rögle däremot är 30-procentiga med tre mål på tio tillfällen.

Att utnyttja momentum
Det har svängt fram och tillbaka gällande vilket lag som haft övertaget i matcherna, som haft momentum. Ofta har övertaget hållit i sig under långa perioder, och då gäller det att få utdelning. Utdelning i form av mål ger energi, men uteblir utdelningen trots spelövertag växer motståndaren.

Reslutattavlan
En självklar sak att hålla koll på, men faktum är att det kan vara avgjort efter kvällens match. Vinner Växjö har de 4-1 i matcher och vinner SM-guld. Vinner Rögle lever matchserien vidare med match i Ängelholm på torsdag.

Het spelare i Rögle
Rögle har nio olika målskyttar på sina tio fullträffar hittills i finalserien. Men om vi ska plocka ut en spelare väljer vi #91 Adam Tambellini. Håll främst koll på kanadensarens otroligt fina skott.

Het spelare i Växjö
Det går inte att undvika att nämna #29 Pontus Holmberg. När de vanliga poängspelarna har det lite tuffare med produktionen har Holmberg klivit fram med tre mål på fyra finalmatcher, och det har varit viktiga mål dessutom.

Nedsläpp 20.00 - se matchen på C More och följ vår liverapportering här på SHL.se.