• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Anders Eldebrink ny huvudtränare för AIK

3 december 2012 10:26

I jakten på en slutspelsplats anställer AIK Anders Eldebrink som ny huvudtränare. Därmed lämnar Per-Erik Johnsson sitt uppdrag i klubben. "Anders har rutinen och erfarenheten att ge laget ny energi i kampen om en slutspelsplats" säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida.


Efter 27 omgångar ligger AIK elva i Elitserien. Därför väljer klubben nu att anställa Anders Eldebrink, 51, som ny huvud­tränare.

– Vi känner att vi behöver göra den här förändringen för att få ut mesta möjliga av laget, säger AIK:s sportchef Gozzi till klubbens hemsida.

Anders Eldebrink har tillbringat de senaste säsongerna som huvudtränare för schweiziska Kloten. Innan det gjorde han två säsonger som assisterande tränare i Timrå och Södertälje. Eldebrink var även med i Tre Kronors ledarstab under OS 2006 och VM 2009.

– Anders har gjort ett fantastiskt jobb i Kloten och lett laget till sju raka slutspel. Hans filosofi grundar sig i hårt arbete och liknar den spelidé vi i AIK Ishockey står för, säger Gozzi.

Eldebrink: "En spännande utmaning"

AIK:s nya huvudtränare är glad över att vara tillbaka i Sverige och Elitserien.
– Det är en spännande utmaning att få komma hem till Sverige och träna AIK. Det är en klubb med lång tradition och stor potential, säger Eldebrink och fortsätter:

– Det är en utmaning för mig och spelarna att reda upp det här. Målsättningen står kvar och just nu är siktet inställt på slutspel.

Eldebrink tillträder omgående sin tjänst som huvudtränare och kontraktet sträcker sig säsongen ut, med en option på ytterligare två år.

Mats Lindgren fortsätter som assisterande tränare och förändringen innebär alltså att Per-Erik Johnsson lämnar sitt uppdrag i AIK.