• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Jellvert: "Jag behöver bli lite varm i kläderna"

25 juni 2015 14:56

Örebro Hockeys centertalang Kalle Jellvert fick under den gångna säsongen känna på spel i klubbens A-lag. I år vill han vara med och tampas om platserna i laguppställningen på allvar. "Tränarna har sagt att jag är där på exakt samma villkor som alla andra", säger Örebro Hockeys Kalle Jellvert.


19-årige Kalle Jellvert är född i Örebro och hockeyfostrad i klubbens ungdomslag. Han har från sin centerposition öst in poäng för både Örebros J18- och J20-lag.

Förra säsongen var han den mest framträdande spelaren i klubbens J20-lag och gjorde hela 51 poäng. Med den fina produktionen var han näst bäst av samtliga spelare i J20 SuperElit.

– Jag fick mycket förtroende och spelade i alla spelformer och det utvecklade mig. Det var så klart viktigt för mig att göra en så pass bra säsong som sistaårsjunior, berättar Jellvert och fortsätter:

– Jag hade inte trott att jag skulle ligga i toppen av poängligan inför säsongen. Det är kul att få vara med och hjälpa laget med lite poängpoduktion.

Framgången i Örebros J20-lag gjorde att han under den förra säsongen fick känna på spel med klubbens A-lag. Debuten gjorde han borta mot Frölunda den åttonde januari.

– Det var riktigt häftigt att få känna på det. Jag hade väntat på att få hoppa in hela matchen och i den tredje perioden fick jag äntligen göra det. Det var en fantastiskt rolig upplevelse och skönt att det äntligen blev av, berättar Kalle Jellvert.

"Det var nyttigt att få känna på det lite"

Även om Jellvert var med i laguppställningen i femton matcher under säsongen fick han inte speltid i allihop, utan var ofta uppskriven på laguppställningen som extraforward.

– Det var roligt och nyttig för mig att få vara med och känna på det lite, även om jag inte fick speltid i alla 15 matcherna. Det var en nyttig erfarenhet till dess då jag verkligen fick spela.

Jellvert i vitt gör mål i en J20 SuperElit Södra-match mot Linköping. Foto: Andreas Fröberg/Bildbyrån.

Nu väntar en ny säsong för 19-årige Jellvert, hans andra tillsammans med Örebros A-trupp och i år siktar han på att på allvar slå sig in i Örebros laguppställning.

– Planen är så klart att slå sig in så fort som möjligt. Konkurensen är hård, men jag kommer att jobba på i mitt eget tempo och göra allt för att ta en plats, säger Jellvert och fortsätter:

– Tränarna har sagt att jag är där på exakt samma villkor som alla andra i laget och vi får se vad som händer i augusti.

Trots att Jellvert öste in poäng i klubbens J20-lag förra säsongen lyckades han inte spräcka poängnollan i A-laget, ett mål han har med den kommande säsongen.

– Att få in någon kasse och få igång poängprodutionen är så klart ett litet individuellt mål jag har, det hade varit skoj. Jag har ju inte spelat så mycket seniorhockey så jag behöver komma in i det och bli lite varm i kläderna.

Belönades med ett treårskontrakt

Örebros ledning visade i våras att man tror mycket på sin unga centertalang och i mars månad belönades Jellvert med ett treårskontrakt med klubben.

– De hade nog inte skrivit tre år med mig om de inte tror på mig. Jag känner att jag har lite tid på mig att jobba mig in i det här nu och det var riktigt roligt.

Behrn Arena har sedan Örebros avancemang till SHL 2013 gjort sig känt för att vara en arena med fantastisk inramning. Något som även spelarna på isen märker av under matcherna.

– Så är det, den första matchen jag var med hemma var fantastisk och man vill bara vara med mer. Publiken lyfter en verkligen på isen under matcherna.

Möjligen hjälpte lagets fina säsong 2014/2015 till i biljettförsäljningen. Örebro gick nämligen den gångna säsongen för första gången i klubbens historia till slutspel.

Där förlorade laget dock med 4-2 i matcher mot Växjö Lakers som senare tog guld. Nu väntar en ny säsong och utan förra årets poängmaskin Derek Ryan i laget.

– Vi siktar mot att komma ännu bättre än förra året. Vi borde definitivt kunna ta oss till slutspel. Jag tycker att vi har lag för att ta oss förbi kvartsfinalerna, avslutar Kalle Jellvert.