• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov

Pettersson får SHL-chans - presenterad av Linköping

12 juli 2018 15:10
Nyförvärv

Karriären har spenderats i HockeyAllsvenskan och HockeyEttan. Nu har centern vid 25 års ålder skrivit på sitt livs första SHL-kontrakt - med Linköping HC.


Dan Pettersson kliver till hösten ut på SHL-isen för att göra debut i högstaligan. Den 25-årige centern har skrivit på för Linköping, där han är klar på ett avtal som löper över kommande säsong.

Detta blir alltså Petterssons första chans på spel i SHL. Tidigare har han hållit till i HockeyEttan med bland annat IFK Ore och Olofström, samt närmast HockeyAllsvenskan dit Pettersson var med om att spela upp Västervik. I just Västervik blev det den gångna säsongen 30 poäng på 52 spelade ligamatcher - siffror som nu innebär en flytt till Linköping.

– Det ska bli fantastiskt roligt och det känns som en väldigt bra utmaning. Jag ska göra allt jag kan för att ta en plats i laget och bidra med det jag kan, vilket är ett stabilt centerspel och att vara en pålitlig spelare som gör mina lagkamrater bättre, berättar Dan Pettersson i intervju med sin nya klubbs hemsida.

Emvall: "Han kompletterar upp vår centerbesättning"

Linköping har en annorlunda forwardssituation, då laget kommer att inleda säsongen utan ett par tunga namn. Bland annat anländer Andrew Gordon först i oktober och Filip Karlsson genomgick innan sommaren även en operation. Med Dan Pettersson breddas de offensiva leden med ett nytt spännande namn.

– Dan är en intressant spelare som vi har haft möjlighet att följa väldigt nära i och med att han har spelat i Västervik. Vi tycker att Dan är redo för att ta det här steget i sin karriär och det ska bli väldigt intressant att se hur han kan växa in i SHL-kostymen, säger sportchefen Fredrik Emvall som har en klar bild av vad Pettersson väntas bidra med;

– Vi förväntar oss inte att han ska vara en toppcenter i SHL, då han inte har spelat i ligan tidigare. Men han kompletterar upp vår centerbesättning på ett bra sätt. Han är dessutom en stor kille som ger vår forwardsbesättning några extra kilon.