• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb

Pettersson får SHL-chans - presenterad av Linköping

12 juli 2018 15:10
Nyförvärv

Karriären har spenderats i HockeyAllsvenskan och HockeyEttan. Nu har centern vid 25 års ålder skrivit på sitt livs första SHL-kontrakt - med Linköping HC.


Dan Pettersson kliver till hösten ut på SHL-isen för att göra debut i högstaligan. Den 25-årige centern har skrivit på för Linköping, där han är klar på ett avtal som löper över kommande säsong.

Detta blir alltså Petterssons första chans på spel i SHL. Tidigare har han hållit till i HockeyEttan med bland annat IFK Ore och Olofström, samt närmast HockeyAllsvenskan dit Pettersson var med om att spela upp Västervik. I just Västervik blev det den gångna säsongen 30 poäng på 52 spelade ligamatcher - siffror som nu innebär en flytt till Linköping.

– Det ska bli fantastiskt roligt och det känns som en väldigt bra utmaning. Jag ska göra allt jag kan för att ta en plats i laget och bidra med det jag kan, vilket är ett stabilt centerspel och att vara en pålitlig spelare som gör mina lagkamrater bättre, berättar Dan Pettersson i intervju med sin nya klubbs hemsida.

Emvall: "Han kompletterar upp vår centerbesättning"

Linköping har en annorlunda forwardssituation, då laget kommer att inleda säsongen utan ett par tunga namn. Bland annat anländer Andrew Gordon först i oktober och Filip Karlsson genomgick innan sommaren även en operation. Med Dan Pettersson breddas de offensiva leden med ett nytt spännande namn.

– Dan är en intressant spelare som vi har haft möjlighet att följa väldigt nära i och med att han har spelat i Västervik. Vi tycker att Dan är redo för att ta det här steget i sin karriär och det ska bli väldigt intressant att se hur han kan växa in i SHL-kostymen, säger sportchefen Fredrik Emvall som har en klar bild av vad Pettersson väntas bidra med;

– Vi förväntar oss inte att han ska vara en toppcenter i SHL, då han inte har spelat i ligan tidigare. Men han kompletterar upp vår centerbesättning på ett bra sätt. Han är dessutom en stor kille som ger vår forwardsbesättning några extra kilon.