• Huvudsponsorer

"I sina bästa stunder en toppspelare i Europa"

12 juni 2017 07:39

Rögle har gjort klart med ett riktigt tungt nyförvärv, dessutom en återvändare som klubbens sportchef Anders ”Masken” Carlsson hyllar ordentligt: "Det är en mycket meriterad och skicklig anfallare med lysande kvaliteter som kommer att spetsa till vårt lagbygge".


Finske landslagsstjärnan Juhamatti Aaltonen är klar för Rögle och således återvänder han till klubben han representerade 2012/2013. Forwarden kommer allra närmast från HIFK i finska SM-Liiga där han svarade för 39 poäng.

– Vi är i en fas där vi försöker bygga långsiktigt och där måste vi ha en bredd med yngre killar i kombination med spets och erfarna spelare och det får vi i Ted och Juhamatti. Vi har en vision att bli ett stabilt SHL-lag över tid och detta är ett viktigt steg i den riktningen, säger Marcus Thuresson, Rögles VD.

Aaltonen har en gedigen meritlista och har vunnit SM-Liiga-guld vid fyra tillfällen. Han har dessutom skördat stora framgångar med det finska landslaget där han har ett VM-guld och ett OS-brons. På meritlistan finns också 201 KHL-matcher med 132 poäng som facit. Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson håller inte tillbaka när han pratar om sitt senaste tillskott på Rögles hemsida:

– Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens med Juhamatti. Det är en mycket meriterad och skicklig anfallare med lysande kvaliteter som kommer att spetsa till vårt lagbygge. I sina bästa stunder är han en toppspelare i Europa, han har lysande kvaliteter. Han säger att han trivdes bra i Rögle förra gången och ville tillbaka, berättar sportchefen.

Den 32-årige högerskytten har skrivit på ett kontrakt över ett år.