Soares om Veckans snyggaste mål

26 september 2011 16:41

Josh Soares gjorde veckans snyggaste mål enligt redaktionen på Hockeyligan.se. Vi ringde upp den kanadensiske forwarden för att be honom beskriva målet och det eleganta förarbetet.


Det var vid ställningen 0-3 mot Skellefteå i tredje perioden som Mike Iggulden lurade bort sin försvarare och serverade Soares på ett silverfat.

- Mike Iggulden gör ett bra förarbete. Han börjar dra pucken mellan benen på sig själv och allt, sen rundar han sin back och slår en bra passning till mig. Jag tar en halvsekund längre tid på mig än vanligt eftersom isen inte var den bästa just då, men jag lyckas få den i mål, beskriver Josh Soares.

Vad tänkte du när Iggulden började dribbla?
- Jag tänkte att "om han lyckas få över den här pucken så gör jag mål". Jag visste att målvakten inte skulle hinna över. Det var väldigt snyggt spelat av Mike.

Fullträffen var Soares andra i Elitserien 2011/2012, det första kom i matchen mot Timrå som Lakers vann med 3-1. Soares är övertygad om att trepoängarna kommer börja rulla in för Växjö om laget fortsätter att spela smart och jobba hårt. För den kanadensiske forwarden personligen betyder målen att han fyller sin roll som offensivt producerande spelare.

- Självklart bra för självförtroendet att göra ett par mål i början och kunna hjälpa laget. Förhoppningvis håller det i sig, säger Soares.