• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan

Djurgården: "Ottosson är ett föredöme"

5 januari 2012 16:50

Djurgårdens veteranforward Kristofer Ottosson är veckans elitserieprofil. Hockeyligan.se ringde upp lagets assisterande tränare Tomas Montén för att lära sig mer om 35-åringen - och beskeden var klara: "Han är en av de spelare som fått dra lasset och även stå modell för kommande generationer djurgårdare", säger Montén.


Hur skulle du vilja beskriva Kristofer Ottosson som spelare?
- En gammal Djurgårdsspelare som varit länge i klubben och som är fostrad i vad Djurgården vill ha för kärnspelare. Han är en av dem som fått dra lasset och även stå modell för kommande generationer.

- Det är en tvåvägsspelare som med åren kanske har sina främsta styrkor i det defensiva, även om han självklart har styrkor offensivt också, men det kanske uddas av lite när man blir äldre. Han är en väldigt lojal spelare med ett bra spelsinne - han har koll runt omkring sig vad som händer.

Och vad vill Djurgården ha för kärnspelare?
- Ottosson passar bra in på den spelartypen. Han ska vara väldigt noggrann, väldigt tränad, väldigt skötsam och veta hur man beter sig både på och utanför isen. En spelare som jobbar väldigt hårt.

Hur skulle du vilja beskriva Kristofer Ottosson som person?
- En väldigt lugn och stabil kille med bra värderingar. Framförallt har han mycket rutin och sprider ett lugn omkring sig. Han drar med sig det till yngre generationer och är ett föredöme för dem.

Hur tycker du kedjan med Ottosson-Ölvestad-Nilson har fungerat?
- Det har ju varit vår ledande kedja hela säsongen och det är ju den som kanske spelar mest och har gjort flest poäng. Det är en viktig kedja, och Kristofer spelar en viktig roll både defensivt och offensivt i den.