• Huvudsponsorer

Petterström: ”Jag är bäst i laget på trav”

6 oktober 2017 10:30
ATG-intervju

Helgen som gick visade att Tillsammans-lagen verkligen har fått upp farten! Inte mindre än 12 lag lyckades pricka in 6 eller 7 rätt i lördags. Nu på lördag 7/10 är det dags för V75 på Skelleftetravet. Vi har fått en pratstund med Skellefteå AIK:s lagkapten och spelläggare i Tillsammans-laget, Pontus Petterström.


Vad har du för relation till trav, Pontus?

Intresset började där i slutet av gymnasietiden. Sedan jag fick barn så läggs det mindre tid på trav, men när tillfälle ges så försöker jag kolla på det och så. Jag ser det gärna på plats, live liksom.

Vad var det du fastnade för?

Jag tror det handlar om pulsen. Känslan. Att spela på hästar bidrar till spänningen också. Sen har jag fått prova att köra travhäst själv, och det första man märker är att det går så otroligt fort! Du känner verkligen av styrkan i hästarna och man får en otrolig respekt för utövarna.

Hur är du som travtippare?

Jag försöker mixa lite. Blanda favoriter och spikar med skrällar och chanshästar. Det är en självförtroendegrej det där, ibland känner man bara något på sig och går på det. Jag har inga direkta favorithästar eller kuskar, men står det och väger mellan några ekipage så brukar Örjan Kihlström eller Björn Goop få strecket.

Ser du några likheter mellan ishockey och trav?

Ja, det ska vara farten och pulsen. Båda sporterna går väldigt snabbt. Trav är en häftig sport.

Vem är bäst på trav i Skellefteå AIK?

Oj, jag vet inte! Det är många unga killar i laget och en del utländska spelare, och jag tror inte de har hittat intresset än. Det är nog så att jag är bäst i laget på trav!

Nu på lördag får du chans att visa det, då är du inte bara kapten i hockeylaget utan även i Tillsammans-laget!

Det är ett mycket stort ansvar! Dessutom går travet här i Skellefteå på lördag, det hade varit väldigt kul att se, men jag lirar ju hockey samtidigt.

Tror du att trav på hemmaplan kan gynna Tillsammans-spelet?

Ja absolut! Vad är det man säger, att trägen vinner?

Ja det får vi hoppas! Just nu ligger Skellefteå sist i Tillsammans-tabellen med 14 rätt på 3 omgångar.

Haha, nej är det så illa? Vilka leder? Frölunda på 19 poäng, okej. Men det är många omgångar kvar! Nu till helgen ser vi till att lämna jumboplatsen.

Nu har ni ju också två raka hemmamatcher i hockeyn, hur är känslan inför torsdag och lördag?

Imorgon blir det vinst! Vi har förlorat två i rad nu, så det är dags att det vänder. Ska bli riktigt kul att möta mästarna HV71 på torsdag.

Vad har du för känsla inför resten av säsongen?

Vi vill vara med och kriga om guldet. Det är den långa målsättningen, att till slut stå där med SM-guldet. Det är vad vi tränar och krigar för varje dag, på varje träning.