40 ögonblick: Färjestads poängrekord under en säsong

15 juni 2015 13:50

Säsongen 2001/2002 minns alla supportrar till Färjestad med ett leende på läpparna. Laget samlade då ihop hela 118 poäng på 50 matcher, ett facit som är oöverträffat såväl före som efter. Detta ett av alla 40 minnesvärda ögonblick som SHL.se kommer att uppmärksamma under säsongen med anledning av att det är den 40:e säsongen som spelas i SHL.


Färjestads laguppställning från säsongen 2001/2002 innehöll massvis med rutin och spelare i sina bästa åldrar. Eller vad sägs om Jörgen Jönsson, Peter Nordström, Mathias Johansson, Thomas Rhodin, Sergei Fokin och Ulf Söderström. Idel tunga namn, och detta är ändå bara ett axplock av alla lirare som spelade i klubben då.

Säsongen blev inte bara speciell för att laget bärgade SM-guldet. Färjestad lyckades nämligen skrapa ihop inte mindre än 118 poäng. Det är en bedrift som inget annat lag har lyckats med, vare sig innan eller efter. Då ska vi även komma ihåg att SHL på den tiden spelades i 50 omgångar.

En annan bedrift som sammanföll med poängrekordets säsong var att Färjestad vann hela 16 matcher i rad under en period.

Det återstår att se hur länge poängrekordet håller, men att laget som ska slå det får jobba hårt - det råder det inga tvivel om.