Fyra SHL-klubbar klara för CHL-slutspelet

13 oktober 2021 08:00
CHL

Frölunda och Växjö vann sina matcher i CHL:s sista gruppspelsomgång. Därmed gör de Rögle och Leksand sällskap i slutspelet. Skellefteå förlorade mot Tappara, men har ändå chans på avancemang.


Tappara-Skellefteå AIK 4-2

Skellefteå vände underläge 0-1 till ledning med 2-1, efter mål av Joakim Lindström och Albin Sundsvik. Västerbottningarna lyckades dock inte ta andra raka segern mot Tappara. I stället gjorde finländarna tre raka mål och vann med 4-2.

Skellefteå har nio poäng och ligger tvåa i gruppen, men de kan passeras av HC Lugano. Schweizarna har sju poäng och möter i kväll jumbon Eisbären Berlin.

Frölunda HC-HIFK 4-1

Frölunda kopplade ett grepp om matchen i den första perioden. Ryan Lasch gjorde 1-0 och kort senare satte Christian Folin 2-0, och den ledningen släppte aldrig hemmalaget. Finländarna reducerade visserligen i slutet av tredje perioden, men göteborgarna gjorde ytterligare två mål och vann med 4-1.

Frölunda vinner därmed gruppen.

Växjö Lakers-TPS 4-2

Växjö hade 3-0 inför den sista perioden, efter bland annat två mål från Erik Josefsson. Men det blev spännande i slutperioden. TPS reducerade två gånger om, men med en sekund kvar fastställde Martin Lundberg slutresultatet till 4-2.

Det gör att Växjö slutar tvåa i gruppen och är vidare till slutspel.

Fribourg-Gottéron-Leksand 3-0

Efter att ha vunnit de fyra första matcherna har Leksand åkt på två förluster i följd. Båda förlusterna har kommit mot Fribourg-Gottéron, som därmed har tagit maximala 18 poäng. Under tisdagen blev det 3-0 till schweizarna.

Leksand tar sig ändå vidare till slutspel som grupptvåa.