• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar

Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

16 september 2019 11:00

SHL-säsongen är äntligen igång och det blev en intressant premiäromgång, med mycket folk på läktaren. Dessutom innehöll den senaste veckan några övergångar, kontraktsförlängningar och en historisk poäng för Oskarshamn.


Publikfesten

Att vi är många som längtat efter SHL-premiären märktes i lördags. Totat var det över 51 200 åskådare på plats på de sju matcherna i premiäromgången. I snitt var det alltså drygt 7 300 åskådare/match.

Historisk poäng

För första gången i klubbens historia spelade IK Oskarshamn en match i högstaligan – och det blev poäng direkt. Nykomlingen hade 4-3 mot Skellefteå inför den tredje perioden, men till slut vann Skellefteå med 5-4 efter förlängning.

Malmöduo förlänger

Först skrev forwarden Christoffer Forsberg, 25, på ett nytt treårskontrakt. Dagen därpå hade sportchef Sylvegård gjort klart med ännu en förlängning, då backen Malte Setkov, 19, förlängt sitt avtal fram till 2022.

Käkfraktur på Röglestjärnan

Rögles Ted Brithén imponerade stort på försäsongen och i premiären mot HV71 gjorde han ett mål och en assist. Senare i matchen fick han ett skott i ansiktet och på sjukhuset konstaterades att han drabbats av en käkfraktur. Nu väntar operation, och hur länge han blir borta är oklart.

Nykomlingen förstärker

Oskarshamn tog in den slovenske centern Rok Ticar på lån och under veckan meddelade IKO att Ticar får ett kontrakt som sträcker sig över säsongen.

Centern byter klubb

Axel Ottosson, 23, fick det aldrig riktigt att lossna i Färjestad. Bara dagar innan premiären blev det klart att han lämnar Färjeestad för Linköping. Kontraktet gäller den här säsongen.

Skellefteå värvar ytterforward

Även Skellefteå förstärkte sin trupp i veckan. Västerbottningarna plockade in forwarden Pontus Widerström, 25, som den senaste säsongen spelade i EV Zug. Widerström har 121 SHL-matcher med Frölunda på meritlistan.

Veckans...

...släkten är värst: Johan Alm. Den 27-årige backen är fostrad i Skellefteå och har två SM-guld i klubben. Han gick nyligen till Oskarshamn och i sin första tävlingmatch i IKO ställdes han mot Skellefteå, i Skellefteå. I den första perioden gjorde också Alm 1-0-målet.

...passning: Filip Hållander. Konkurrensen är hård med Nils Lundkvist, som stod för det långa uppspelet. Men Hållanders passning fram till Niklas Olausson är otroligt läcker.

...uppåkning: Philip Broberg. Det är bara att titta och njuta.

...klassiker: Joakim Lindström. Hur många gånger har vi sett Joakim Lindström stå i den där tekningscirkeln och snärta upp pucken i krysset?