• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt

Hillding: "De har grymt bra drag på läktaren och det lockade"

12 juni 2015 13:46

Joakim Hillding slog igenom i Växjö Lakers säsongen 2010/2011 och var med och lyfte upp klubben i SHL. Nu, fyra år senare har klubben vunnit sitt första guld och Hillding är tillbaka för att bidra med att guldet stannar i Växjö.


Joakim Hillding föddes i Ängelholm och hockeyfostrades föga förvånande i Rögle BK. Efter att ha testat vingarna i HV71, norska Stjernen och Tingsryd AIF slog han igenom med dunder och brak i Växjö Lakers säsongen 2010/2011 och var med att spela upp klubben i SHL.

– Det känns jättekul och inspirerande att vara tillbaka. Det är riktigt imponerande att det tagit så kort tid för klubben att etablera sig och att bli ett topplag i SHL. På den tiden var det en mindre klubb med liten hall. Nu känns det som att klubben har varit med hur länge som helst, säger Hillding.

Sedan han värvades till Färjestad har den farfyllda centern varit en pålitlig poängplockare i karlstadlaget och på fyra säsonger svarade Hillding för 96 poäng.

Hillding, förra säsongen i Färjestad, jublar efter att ha gjort mål. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån.

– Jag hade en bra tid i Färjestad. De första åren fick jag inte så mycket speltid, men jag fick se och lära vad som krävs för att bli en toppspelare. När jag sedan fick chansen kändes det som att jag visade att jag hade en annan dimension i mitt spel.

Till den kommande säsongen är dock Hillding tillbaka i klubben där genombrottet kom, nämligen Växjö Lakers. Redan i slutet av april meddelade klubben att man gjort klart med Hillding på ett tvåårskontrakt.

– Han faller väl in i mycket av det vi står för, sa Växjös sportchef Henrik Evertsson när värvningen offentliggjordes.

"Jag är en kreativ spelare"

Flera klubbar var intresserade av Hillding, men när Växjö dök upp som ett alternativ föll sig valet av klubb naturligt.

– Jag tittade på helhetsbilden och då var Växjö det bästa alternativet. Det är en väl fungerande förening med ett grymt bra drag på läktaren och det lockade mig.

Hillding kommer dock från en poängmässigt sämre säsong än vad han hade hoppats på och han tror att övergången till Växjö kan hjälpa honom att nå nästa delmål i karriären, nämligen spel i Tre Kronor.

– Det är ingen hemlighet att jag vill komma närmare landslagsspel. För att lyckas krävs det att jag är en ledande spelare som levererar. Om jag är jämnare i spelet och poängproduktionen tror jag att jag kan lyckas.

I Växjö är det tänkt att Hillding ska ingå i en första- eller andrafemma och dessutom få kontinuerligt med speltid i powerplay. En roll som Hillding tror passar honom väl.

– Vi har pratat om det. Jag tycker att jag passar in i en sådan roll och det var så klart en bidragande anledning till att jag skrev på här.

Vad har du för indviduella mål med säsongen?

– Jag är en kreativ spelare som vill få igång anfallsspelet direkt. Sätta fart på pucken och med mina offensiva kvaliteér bidra med mål och assist till laget, avslutar Hillding.