• Huvudsponsorer

Mattias Guter klar för Timrå

17 april 2018 12:15
Nyförvärv

Timrå stärker upp sin offensiva besättning inför den kommande SHL-säsongen. Från Karlskrona - laget medelpadingarna slog ut i direktkvalet - ansluter forwarden Mattias Guter.


För knappt två veckor sedan slogs Mattias Guter och hans Karlskrona ut av Timrå i direktkvalet till SHL. Nu står det klart att forwarden blir medelpadingarnas första förstärkning i lagbygget till nästkommande säsong.

– Mattias är en spelskicklig spelare som kan göra mål. Han har ett par säsonger i SHL bakom sig nu där han har visat att han är en SHL-spelare. Sen så blir även hans rutin från SHL väldigt viktig i laget, kommenterade Timrås general manager Kent Norberg till klubbens hemsida.

Guter, som lämnar Karlskrona efter tre säsonger, har totalt 182 matcher i SHL på sitt CV - och har under dessa hunnit med att göra 97 poäng - uppdelat på 57 mål och 40 assist.

– Det känns väldigt spännande att bli en del av Timrå IK. De har gjort en häftig resa de senaste åren och fick krydda det med ett SHL-avancemang. Det ska bli kul att träffa alla människor i och runt laget och jag ser fram emot att få åka in på isen inför fullsatta läktare i NHK Arena i höst, sade Guter till Timrå IK:s hemsida.

Mattias Guters kontrakt sträcker sig till säsongen 2019/2020.