• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Idag 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov

Nedsläpp: Ölvestad avstängd för Djurgården

24 september 2011 14:59

Vi inleder denna härliga hockeylördag med en genomgång inför eftermiddagens tre matcher i Örnsköldsvik, Timrå och Jönköping. Hockeyligan.se tar som vanligt en titt på läget i lagen och konstaterar bland annat att Djurgården får klara sig utan nyligen avstängde forwarden Jimmie Ölvestad.


Nedsläpp 16:00

Eftermiddagens matcher ser ut på följande vis:

MODO - Linköping
Timrå - Djurgården
HV71 - Luleå

Det detaljerade aktuella läget i lagen redovisas i denna artikels högerspalt, men vi kan bland annat konstatera att Djurgårdens Jimmie Ölvestad är avstängd. Domen från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd återfinns nederst i denna artikel.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Matcherna i dag följer du i textform via vår nya tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Kontakta redaktionen

Vill du nå oss i redaktionen kan du alltid kontakta oss via e-post på [email protected] eller vår sida på Facebook.

Beslut från förbundets disciplinnämnd

Efter en match mellan Luleå HF och Djurgårdens IF i Elitserien, den 22 september 2011, åläggs Jimmie Ölvestad, Djurgården, följande straff för tackling mot huvudet:

Avstängning fr.o.m. den 23 september 2011 t.o.m. den 29 september 2011. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Böter om 15 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan från domarna som skett i efterhand samt en filmsekvens från händelsen. Jimmie Ölvestad har getts tillfälle att yttra sig men har valt att inte göra detta.

Av anmälan framgår att Jimmie Ölvestad i mitten av första perioden tacklade en Luleåspelare, att han träffade Lulespelarens huvud med vänster arm och att detta ledde till att spelaren kastades in i sargen. Luleåspelaren reste sig omedelbart upp efter tacklingen och åkte och bytte. Jimmie Ölvestad fick under matchen 2 + 10 minuter för checking to the head. Efter matchen fick domarna veta att Luleåspelaren enbart gjorde något enstaka byte efter tacklingen och därefter klev av p.g.a. skada. Efter att ha granskat tacklingen på DVD i efterhand har domarna gjort bedömningen att anmäla händelsen till disciplinnämnden.

Utredningen i ärendet, framför allt en granskning av filmsekvensen, visar att Jimmie Ölvestad fullföljde tacklingen genom att höja vänster armbåge som härigenom träffade motspelarens huvud. Enligt nämndens uppfattning är tacklingen medvetet utförd. Tacklingar av den här typen är generellt farliga och ska enligt praxis leda till avstängning som i detta fall bör kombineras med böter. Jimmie Ölvestad straffades så sent som i mars av disciplinnämnden för en otillåten tackling mot huvudet (jfr. disciplinnämndens ärende 97-10/11). Det rör sig nu alltså om ett återfall i samma typ av förseelse. Detta ska beaktas av nämnden när det gäller längden på avstängningen. Sammantaget finner nämnden mot denna bakgrund att Jimmie Ölvestad ska ådömas avstängning motsvarande totalt tre matcher och böter motsvarande en match.

Läs mer hos Svenska Ishockeyförbundet