• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Veckans SHL TOTW: Växjös Robert Rosén

27 april 2018 14:00
ESHL

I årets sista renodlade upplaga av ”Veckans Spelare” från SHL är det Växjö Lakers finalhjälte Robert Rosén som tagit hem äran. Läs mer på ESHL.


Den 30-åriga Växjö-profilen Rober Rosén gjorde i år sin totalt elfte säsong med klubben, varav de sex senaste i SHL. Det hann bli 40 poäng (17+23) på 49 matcher för den spelskicklige centerforwarden innan det blev dags för SM-slutspel.

Väl där stod Rosén för något av en kontrovers när han i match ett av semifinalsrundan tacklade Malmös Jens Olsson illa. Tilltaget resulterade i en tre matchers avstängning. Under Roséns frånvaro vann dock Lakers alla tre matcher och gjorde sig klara för SM-finalspel mot Skellefteå AIK. I finalen klev en utvilad Rosén in och fullkomligt dominerade matchserien tillsammans med Elias Pettersson. Duon var rakt av överlägsna och såg till att Lakers tog hem SM-guldet efter 4-0 i matcher och 17-1 i målskillnad.

Rosén stod för tio poäng (5+5) på de fyra finalmatcherna.

Roséns välförtjänta TOTW-kort har en total på 75 där Händer – det vill säga passningar och dragningar – är hans individuellt vassaste attribut på 83. Kortet har vidare totalt fyra separata synergier att utnyttja.