• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Veckans SHL TOTW: Växjös Robert Rosén

27 april 2018 14:00
ESHL

I årets sista renodlade upplaga av ”Veckans Spelare” från SHL är det Växjö Lakers finalhjälte Robert Rosén som tagit hem äran. Läs mer på ESHL.


Den 30-åriga Växjö-profilen Rober Rosén gjorde i år sin totalt elfte säsong med klubben, varav de sex senaste i SHL. Det hann bli 40 poäng (17+23) på 49 matcher för den spelskicklige centerforwarden innan det blev dags för SM-slutspel.

Väl där stod Rosén för något av en kontrovers när han i match ett av semifinalsrundan tacklade Malmös Jens Olsson illa. Tilltaget resulterade i en tre matchers avstängning. Under Roséns frånvaro vann dock Lakers alla tre matcher och gjorde sig klara för SM-finalspel mot Skellefteå AIK. I finalen klev en utvilad Rosén in och fullkomligt dominerade matchserien tillsammans med Elias Pettersson. Duon var rakt av överlägsna och såg till att Lakers tog hem SM-guldet efter 4-0 i matcher och 17-1 i målskillnad.

Rosén stod för tio poäng (5+5) på de fyra finalmatcherna.

Roséns välförtjänta TOTW-kort har en total på 75 där Händer – det vill säga passningar och dragningar – är hans individuellt vassaste attribut på 83. Kortet har vidare totalt fyra separata synergier att utnyttja.