• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Veckans SHL TOTW: Växjös Robert Rosén

27 april 2018 14:00
ESHL

I årets sista renodlade upplaga av ”Veckans Spelare” från SHL är det Växjö Lakers finalhjälte Robert Rosén som tagit hem äran. Läs mer på ESHL.


Den 30-åriga Växjö-profilen Rober Rosén gjorde i år sin totalt elfte säsong med klubben, varav de sex senaste i SHL. Det hann bli 40 poäng (17+23) på 49 matcher för den spelskicklige centerforwarden innan det blev dags för SM-slutspel.

Väl där stod Rosén för något av en kontrovers när han i match ett av semifinalsrundan tacklade Malmös Jens Olsson illa. Tilltaget resulterade i en tre matchers avstängning. Under Roséns frånvaro vann dock Lakers alla tre matcher och gjorde sig klara för SM-finalspel mot Skellefteå AIK. I finalen klev en utvilad Rosén in och fullkomligt dominerade matchserien tillsammans med Elias Pettersson. Duon var rakt av överlägsna och såg till att Lakers tog hem SM-guldet efter 4-0 i matcher och 17-1 i målskillnad.

Rosén stod för tio poäng (5+5) på de fyra finalmatcherna.

Roséns välförtjänta TOTW-kort har en total på 75 där Händer – det vill säga passningar och dragningar – är hans individuellt vassaste attribut på 83. Kortet har vidare totalt fyra separata synergier att utnyttja.