• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar

Veckans SHL TOTW: Växjös Robert Rosén

27 april 2018 14:00
ESHL

I årets sista renodlade upplaga av ”Veckans Spelare” från SHL är det Växjö Lakers finalhjälte Robert Rosén som tagit hem äran. Läs mer på ESHL.


Den 30-åriga Växjö-profilen Rober Rosén gjorde i år sin totalt elfte säsong med klubben, varav de sex senaste i SHL. Det hann bli 40 poäng (17+23) på 49 matcher för den spelskicklige centerforwarden innan det blev dags för SM-slutspel.

Väl där stod Rosén för något av en kontrovers när han i match ett av semifinalsrundan tacklade Malmös Jens Olsson illa. Tilltaget resulterade i en tre matchers avstängning. Under Roséns frånvaro vann dock Lakers alla tre matcher och gjorde sig klara för SM-finalspel mot Skellefteå AIK. I finalen klev en utvilad Rosén in och fullkomligt dominerade matchserien tillsammans med Elias Pettersson. Duon var rakt av överlägsna och såg till att Lakers tog hem SM-guldet efter 4-0 i matcher och 17-1 i målskillnad.

Rosén stod för tio poäng (5+5) på de fyra finalmatcherna.

Roséns välförtjänta TOTW-kort har en total på 75 där Händer – det vill säga passningar och dragningar – är hans individuellt vassaste attribut på 83. Kortet har vidare totalt fyra separata synergier att utnyttja.