Djurgården värvar Emil Johansson

4 maj 2016 18:26

Djurgården meddelade på onsdagen att klubben värvar den unga backen Emil Johansson från HV71.


19-årige Emil Johansson gjorde under fjolåret sin andra säsong i HV71 och SHL. Under den gångna säsongen fick han ett litet genombrott och belönades i slutskedet av säsongen med spel i Tre Kronor. Nu är han klar för ett år med Djurgården.

– Jag vill få en bra utbildning inom hockeyn och det kändes suveränt att höra om Djurgården. De satsar på många hungriga och unga killar som är drivna och jag tror jag kommer få en riktigt bra utbildning i Djurgården och vinna många ishockeymatcher. Den sortens hockey som Djurgården spelar vill jag själv spela och det känns riktigt kul att få vara delaktig i det. Djurgården har ju Sveriges bästa publik också så det blir mäktigt att komma till Hovet, säger Johansson till Djurgårdens hemsida.

Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson är nöjd med att ha landat Emil Johanssons signatur.

– Vi ser Emil som en skridskostark och spelskicklig back som kommer att hjälpa oss i vår utveckling att bli ännu bättre i spelet med puck. Vi upplever Emil väldigt målinriktad i sin träning och i sin utveckling som ishockeyspelare. Det är någonting som vi fäster stor vikt vid just nu i vår utvecklingsprocess. Att de killar som befinner sig i vår träningsmiljö själva har en ambition och vilja att driva sin utveckling framåt, säger han.