Åström: "Tittarna kan förvänta sig mycket glädje"

4 maj 2016 14:00

Ikväll väntar SHL Awards 2016 och det är spänd förväntan hos både spelare och fans inför prisutdelningen. SHL Awards sänds i C More och programledare är Tommy Åström som ser fram emot kvällen. "Det känns jättebra att få vara en del av denna trevliga slutpunkt på säsongen, säger han".


Säsongen har nått sitt slut och alla har vi våra bästa minnen. Kanske är det någon speciell match eller en speciell händelse som etsat sig fast i våra minnen lite starkare än andra.

För de 56 jurymedlemmarna till SHL Awards har geniknölarna gnuggats ordentligt för att plocka fram de spelare som ikväll ska få pris på SHL Awards. Allt under ledningen av C More:s programledare Tommy Åström. Åström delar med sig av sina sista tankar inför kvällen mitt i sina förberedelser inför sändningen.

– Mycket handlar för mig om att analysera SHL Awards-juryns röster som går att bryta ner på olika sätt utifrån vad olika jurykategorier röstat. Jurykategorierna journalister, hockeyprofiler, lagkaptener, tränare tycker ibland lika och ibland olika. Annars handlar det som inför varje sändning att noga jobba igenom ett körschema, bildlösningar och ett grundmanus så att det blir smakfullt för tittarna, berättar han.

Vad kan tittarna vänta sig ikväll? – Mycket glädje eftersom det är vinnare som ska prisas! Dessutom en hel del underhållande bildmässiga minnen från säsongen både på och utanför isen.

Sändningen kommer att pågå i närmare 90 minuter och förutom Tommy Åström på plats i studion finns Lovisa Giertta och Petter Rönnqvist. Dessutom kommer Lasse Granqvist, Sanny Lindström och Niklas Wikegård att finnas med och göra instick i sändningen. Förutom den starka uppställningen kommer samtliga pristagare att vara på plats och TV-publiken kommer att på Twitter ha möjligheten att delge sina tankar till programmet.

Upplägget kommer vara lite annorlunda jämfört med i fjol även om vissa delar går att känna igen. Bland annat kommer priset till den mest värdefulla spelaren att delas ut som en överraskning. Något Åström ser fram emot.

– Det blir spännande att se hur vårt överraskningsreportage med vinnaren av finaste priset ”mest värdefulle spelare” blev. Jag har själv inte sett det ännu.

"Givet med en officiell prisceremoni"

Att SHL Awards nu är en del av SHL-säsongerna råder det inte längre någon tvekan om. För alla hockeysupportrar och alla som jobbar med SHL är det något av en höjdpunkt och bra avslutningen på den gångna säsongen.

– Det är bra och givet att det ska finnas en officiell prisceremoni i en så stor liga som Svenska Hockeyligan, säger Åström.

Hur ser du på att leda SHL Awards då? – Jag har jobbat med så många SHL-sändningar under säsongen så det känns roligt att också få vara en del i denna trevliga slutpunkt.