Niclas Wallin: "Vill vänta in min magnetröntgen"

22 maj 2012 15:21

Under tisdagen gjorde Luleå Hockey klart med forwarden Linus Klasen. Men samtidigt är det fortfarande oklart om lagkaptenen Niclas Wallin som fortfarande dras med sviter från vinterns hjärnskakningar kommer att kunna fortsätta sin karriär. "Jag ska snart göra en magnetröntgen och jag vill vänta in den innan jag tar ett beslut om framtiden" säger Wallin till Hockeyligan.se.


När Hockeyligan.se når Luleås Niclas Wallin går han alltså i väntans tider.
- Jag har en remiss inskickad och min magnetröntgen lär nog bli vilken dag som helst nu. Jag vill bara få en bekräftelse på att det inte är något fel därinne och det tror jag inte heller att det är. Men man vet aldrig och därför vill jag också kolla upp det, säger Wallin och fortsätter:

– Självklart så funderar man på om man kan ta nästa smäll och om det är värt att fortsätta, men som sagt så vill jag vänta in röntgenresultatet först.

37-årige Wallins ishockey-CV består bland annat av ett SM-guld med Brynäs, en Stanley Cup-vinst med Carolina Hurricanes och totalt 614 NHL-matcher. Nu håller alla luleåfans tummarna för att bodensonen ska kunna fortsätta sin långa och framgångsrika karriär.

- Jag är sjukskriven tills vidare och jag lider fortfarande av vissa grejer. För tillfället tränar jag därför inte med laget och det ska kännas bra innan jag kan börja köra på fullt allvar igen. Det enda jag kan göra nu är att vila och vänta in den dagen då jag känner mig helt fräsch igen. Men det känns mycket bättre än tidigare och det är ju inte så att jag bara ligger hemma.

Wallin och Linköpings Jämtin. Foto: Peter Holgersson / Pic-Agency Sweden

Den gångna säsongen var väldigt skadefylld för Wallin och därför hann han bara spela 33 elitseriematcher.

- Den första smällen jag åkte på i september har suttit i hela året och sen fick jag också en rejäl smocka i december. Och med hjärnskakningar plussas det ju på varje gång, det är bara att titta på Kenny Jönsson och se vilket helvete han har haft.

- Min första hjärnskakning i september (i Tjeckien) var ett rent överfall, men på de andra smällarna har det varit lite mitt eget fel. Hockey är en tuff sport och även om jag nu är offret tycker jag att man har ett ansvar som spelare, där det gäller att vara med i spelet.

Wallin berättar vidare om hur alla hjärnskakningar påverkar hans spelstil.
- Mitt spel bygger på att gå in i närkamper och jag har ingen plan B i mitt spel. Jag är ingen dribbler och just nu vet jag inte om jag är all in på närkampsspelet, men samtidigt är det långt kvar till säsongen. Men om jag ska spela måste jag kunna göra mig själv rättvisa och det vore inte heller rätt gentemot laget om jag inte kan spela mitt spel. Det är något som Luleå också har full förståelse för.

Luleås lagkapten Wallin. Foto: Markus Tervamäki

Medan Wallins lagkamrater förbereder sig på bästa sätt för det som komma skall får backen finna sig i att hålla sig lugn och hoppas på det bästa.

- Jag är den som gillar att dra igång andra och köra utav bara helvete. Därför är det givetvis oerhört frustrerande att inte kunna delta i försäsongsträningen med laget.

- Just nu har jag ingen annan utväg än att följa det läkarna säger, men jag har i alla fall längre tid mellan huvudvärken och nu sover jag också bättre än tidigare. Så solen skiner och varje dag blir det lite bättre. Jag har spelat 17 år på elitnivå, men det känns som att Luleå har mycket roligt på gång och att jag vill vara en del av det.

Hur ser din familj på det hela?
- De vet att jag har ett brinnande intresse, men de vill ju inte ha någon surgubbe hemma som har problem med störande ljud. Så visst har jag fått förslag på att lägga skridskorna på hyllan.

- Förhoppningsvis har jag ju inte ens levt halva mitt liv ännu och därför undrar man givetvis om jag kan ta några fler smällar. För om man mår som jag har gjort är det inte värt det.