• Huvudsponsorer

Måndag Mån 2 April Apr
Tisdag Tis 3 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Idag 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr

40 ögonblick: Andreas Anderssons otroliga afton den 12 februari 2008

9 december 2014 10:00

Målvakten Andreas Andersson kommer inte att glömma kvällen den 12 februari 2008 i första taget. Han stod då i rampljuset efter att ha hållit nollan, svarat för en assist och dessutom blivit målskytt - allt detta i samma match. Det är ett av alla 40 minnesvärda ögonblick som SHL.se kommer att uppmärksamma under säsongen med anledning av att det är den 40:e säsongen som spelas i SHL.


Målvakten Andreas Andersson har representerat två klubbar i SHL, HV71 och Linköping HC. Han fick mest agera andremålvakt i båda klubbarna men gjorde ofta avtryck på isen när han fick chansen.

Ett sådant avtryck, och som både före och efter är oöverträffat, var när han spelade för HV71. Det var inte vilken match som helst utan det sista derbyt mot Linköping innan slutspelet och dessutom på bortaplan. Det var den 12 februari 2008 och Andersson fick chansen mellan stolparna och det blev verkligen hans kväll.

Hållen nolla, assist och målskytt

Han svarade för en helt fantastisk insats som innehöll många ingredienser. HV71 vann med 4-0 och Andersson höll inte bara nollan utan stod också för en assist och ett mål när han i slutminuten lyfte pucken från sin position över hela isen in i det övergivna linköpingsmålet.

Med det var han faktiskt poängbäst i matchen samtidigt som han höll nollan.

Vidare kan i detta sammanhang noteras att Luleås legend Jarmo Myllys är den enda målvakten som gjort mål två gånger under sin karriär i SHL.

De andra målvakterna som gjort mål genom historien är Jörgen Wikström, Jörgen Rydén, Vesa Toskala och Karol Krizan.