• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt

Thuresson till Elitserien - klar för Brynäs

18 maj 2012 18:00

Under fredagen blev det klart att Brynäs värvar forwarden Andreas Thuresson. Guldlaget Brynäs och Thuresson har kommit överens om ett kontrakt över två säsonger. "Andreas är en kille som har visat bra karaktär och som under fem år i USA verkligen försökt kämpa sig in i NHL. Det känns jättebra att den vilja och den glöd som han har kan komma oss till del, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.


Andreas Thuresson är född 1987 och är hockeyfostrad i Malmö. Han lämnade Malmö och Sverige efter säsongen 2006/07 och har sedan dess varit i USA och spelat i AHL (Milwaukee Admirals) och i NHL (Nashville Predators). Den senaste säsongen har han spelat i Connecticut Whale i AHL, men nu är det alltså Brynäs som gäller.

– Jag har haft fem bra år här i USA, men kände nu att jag ville tillbaka hem. Jag tror att det kommer att bli en nytändning för mig att komma till Brynäs och jag tror att det kan utveckla mitt spel. Jag kommer att försöka bidra så mycket jag kan till laget och förhoppningsvis ska vi försöka ta några fler SM-guld tillsammans, säger Thuresson till gävlelagets hemsida och fortsätter:

– Jag känner några killar i laget sedan tidigare och jag har bara hört gott om Brynäs. Jag vet också att det är en bra stämning i laget, det är ett bra gäng att komma till och att organisationen också fungerar bra. Toppklass är vad jag har hört.

"Ung - men har mycket erfarenhet"

Brynäs sportchef Sundlöv om klubbens senaste nyförvärv.
- Trots sin ringa ålder har Andreas Thuresson mycket erfarenhet och han har spelat en väldig massa AHL-matcher. Han är dessutom en kille med fart och storlek. Att vi får addera det till vår trupp blir mycket bra. Det blir jättespännande att se vad vi kan göra tillsammans.

Hockeyligan.se pratade med Thuresson så sent som i måndags:
12-05-14 Thuresson: "Flera elitserielag har hört av sig"

Läs även vår intervju med Niklas Svedberg:
12-05-14 Svedberg: "Känner mig redo för att åka över"

Mer läsning om Brynäs:

Brynäs svenska mästare i ishockey 2012
von Konow: Brynäs tillbaka på mästartronen
Gunnar Persson återvänder till Brynäs
Enterfeldt går från Luleå till Brynäs
Från Brynäs till Timrå för Rohdin och Carlsson
Nordquist vill stanna i Brynäs - men först Vegas
Harju går från seriesegrarna till guldlaget