Lista: 5 saker att hålla koll på inför torsdagen

24 november 2021 15:00
I kikaren

Vi har en härlig hockeytorsdag framför oss. Sju SHL-matcher ska spelas och det finns mycket att se framemot. Här listas fem saker att hålla lite extra koll på under morgondagens omgång.


Linköpings utveckling i powerplay

Linköping är ett av ligans formstarkaste lag för tillfället. Klas Östmans manskap har fyra raka vinster, och en anledning till det är att LHC har fått igång sitt powerplay rejält. Linköping var länge ligans sämta lag i numerärt överläge. På de 16 första matcherna gjorde de bara tre PP-mål och utnyttjade knappt sju procent av sina numerära överlägen. På de fyra senaste matcherna har LHC varit 50-procentigt i powerplay. Åtta numerära överlägen har resulterat i fyra mål. Leksand får se till att hålla sig ifrån utvisningsbåset i morgon.

Linus Omarks poängsvit

Luleås offensiva stjärna Linus Omark har fått upp poängfarten ordentligt den senaste tiden. Omark har gjort poäng i sex raka matcher, vilket betyder att han har den längsta pågående poängsviten i ligan för tillfället. Förlänger han den mot Brynäs? En annan Gävlelaget får hålla koll på är Sami Lepistö, som på de fyra senaste matcherna har gjort sju poäng.

Kan Djurgården och Leksand stoppa förlusttrenderna?

Leksand har haft tre sviter den här säsongen. De inledde säsongen med tre raka förluster. Därefter blev det 13 matcher i följd med poäng (varav elva vinster) och nu har de fyra förluster i rad, i SHL ska tilläggas. För i tisdags tog de en imponerande 8-1-vinst mot Klagenfurt i CHL. I morgon spelar Leksand på bortaplan mot Linköping. Ett annat lag som jagar trendbrott är Djurgården. Stockholmarna har tre raka nederlag och är nu nere på jumboplats. I morgon ställs Djurgården mot Skellefteå.

Patrik Carlsson mot drömmotståndet

Örebro tar emot Frölunda i morgon och då brukar Patrik Carlsson trivas. Frölundaspelaren har gjort hela sex mål och två assist på de fem senaste matcherna mot närkingarna. Förra säsongen vann Frölunda tre av fyra matcher mot Örebro och på dessa matcher noterades Carlsson för 4+2. I säsongens första möte mellan lagen blev det 4-2 till Frölunda – och föga överraskande klev Carlsson fram med två fullträffar.

Skånederby

I Malmö Arena ska Skånerivalerna Malmö och Rögle mötas för andra gången den här säsongen. Räkna med att det blir en tajt match och det är inget vågat tips att något lag kommer att vinna med 2-1. För det har nämligen blivit slutresultatet i de tre senaste derbyna. Tidigare i höstas vann Rögle med 2-1 på hemmaplan, men dessförinnan hade Redhawks tagit tre raka uddamålssegrar, varav två matcher slutade 2-1 (efter straffar).