Lista: Fem saker att kika extra på inför kvällen

3 mars 2022 13:00
I Kikaren

Torsdagen bjuder på en full omgång. Här följer fem saker att hålla ett öga på inför kvällens matcher.


Streckmatchen i Linköping

Linköping tar emot Timrå i en viktig match kring kvalstrecket. Hemmalaget ligger på elfte plats med 53 poäng, Timrå är på 13:e plats med 47 poäng med en match mindre spelad än östgötarna. Noterbart är att Linköping (98) är enda lag i ligan som inte nått 100 mål än. Timrå (110) har gjort flest mål av de fem sämst placerade lagen i SHL. Timrå har tagit poäng i samtliga tre matcher mot Linköping den här säsongen, av vilka de två senaste har varit trepoängare. Timrå har fyra segrar på de senaste fem, Linköping har en.

Lasch mot poängligaseger?

Tio spelare har gjort mer än en poäng per match under de senaste tio matcherna. Allra bäst är Frölundas Ryan Lasch som har levererat 17 poäng, fyra mål och 13 assist. Leksands Max Veronneau (8+7) och Luleås Linus Omark (4+11) är inte långt bakom med 15 poäng vardera på de senaste tio. En titt i poängligatoppen visar att Lasch (56 poäng) håller undan för Veronneau (54). Blir det nya poängfester i afton? De två möts nämligen i Göteborg.

Ligans formstarkaste finns i Rögle

Anton Bengtsson och Daniel Zaar är ligans formstarkaste spelare just nu. Bengtsson har gjort sju mål och en assist på de fem senaste matcherna – Zaar har det omvända; ett mål och sju assist. Han har dessutom poäng i samtliga fem matcher. Nu ställs de mot Oskarshamn. Det blir Zaars första match mot smålänningarna den här säsongen. Bengtssons facit på de tre första mötena är en assist.

Powerplaykontraster i Stockholm

Sett över säsongen är Djurgården (23,28 procent) och Färjestad (23,15) precis i mitten av ligan när det gäller powerplay - åtta respektive nia. Över de senaste fem matcherna kunde däremot inte skillnaden vara större. Hemmalaget har gjort ett mål på 15 försök (6,67%), vilket är på 14:e plats i ligan. Färjestad har gjort åtta mål på elva försök (72,73%) - vilket är bäst i ligan.

Ska Brynäs bryta sviter?

Brynäs har inte nätat på drygt tre matchers spel och kommer till Luleå med fem raka nederlag och totalt två inspelade poäng. Luleå har å sin sida inte hållit nollan sedan den 6 januari. Senast lagen möttes vann Brynäs med 3-1 efter två poäng från Greg Scott. Kliver amerikanen fram igen i afton?