Finsk VM-domare till SHL

26 maj 2015 15:27

För att kvalitetssäkra den redan höga domarstandarden tar SHL in en välmeriterad finsk domare inför säsongen 2015-2016. Det rör sig om Aleksi Rantala från Åbo i Finland som dömt många år i Liiga i Finland.


För att kvalitetssäkra den redan höga domarstandarden tar SHL in en välmeriterad finsk domare inför säsongen 2015-2016. Han heter Aleksi Rantala och kommer från Åbo i Finland, är 37 år gammal och har dömt 12 år i Liiga.

Rantala har även visat upp sig på den internationella scenen och har meriter från att ha dömt i tre VM-turneringar. Han var exempelvis en av domarna som dömde i den nyss avslutade turneringen i Prag.

– Det är oerhört spännande eftersom det är första gången vi tar in en utländsk domare i vår uppställning i SHL, säger Peter Andersson, domarchef SHL.

Dessutom plockas Andreas Harnebring, Daniel Winge och Johan Häll upp som SHL-domare från HockeyAllsvenskan. Alla tre testade ett antal SHL-matcher redan förra säsongen med ett mycket bra resultat.

På linjemannasidan flyttas fem nya från HockeyAllsvenskan upp till SHL. Det är Anders Nyqvist, Anders Jansson, Gustav Jonsson, Tobias Nordlander och Marcus Burman som får chansen.

Domartruppen i sin helhet:

Huvuddomare Linjedomare
Mikael Andersson Fredrik Altberg
Tobias Björk Marcus Burman
Pehr Claesson Jimmy Dahmén
Wolmer Edqvist Tobias Haster
Andreas Harnebring Simon Hillborg
Mikael Holm Anders Jansson
Johan Häll Gustav Jonsson
Morgan Johansson Johannes Käck
Christoffer Karlsson Johan Löfgren
Markus Linde Ludvig Lundgren
Mikael Nord Andreas Malmqvist
Sören Persson Tobias Nordlander
Aleksi Rantala Anders Nyqvist
Patrik Sjöberg Daniel Persson
Mikael Sjöqvist Henrik Pihlblad
Mikael Winge Jan Sandström
Linus Öhlund Christian Tillerqvist
Emil Wernström
Emil Yletyinen
Örjan Åhlén