• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till månadens spelare i SHL

7 december 2017 11:30

SHL, C More och Scandic presenterar tre finalister till priset Månadens Spelare i november, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Han var finalist till månadens spelare även i oktober. Elias Pettersson fortsätter sin framfart i SHL och hade i november endast en (!) poänglös match. På de tio matcher han spelade under månaden svarade han för sex mål och tio assist.

Pär Lindholm är en tredjedel av Skellefteås fruktade förstakedja. Nio matcher, sju mål och sex assist är hans facit under november och han är ett ständigt hot i anfallszon.

När Växjö får numerärt överläge gäller det för motståndarna att se upp. Robert Rosén är dirigenten i powerplayspelet och förser han inte sina lagkamrater med bländande passningar gör han mål på egen hand. Fyra mål och nio assist har han samlat ihop under månaden.

Johan Svensson, Expressen, om finalisterna

– När vi summerar november har Elias Pettersson visat att han är en av ligans absolut bästa offensiva spelare, han har spelat ut sitt register ordentligt och lett Växjö till många segrar, ibland helt på egen hand.

– Över tid har Pär Lindholm varit en av de mest kompletta centrarna i SHL. Han är nu den som leder Skellefteås fruktade förstafemma, som gör stor skillnad för Skellefteås utgång i matcherna. Kommer slå sitt personliga poängrekord i år, med råge.

– Robert Rosén var något trögare förra säsongen, men har på nytt växlat upp. Bildar en fantastisk kedja med Elias Pettersson och Andrew Calof. Nu känner vi igen "Robban".

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”.

Scandic delar ut en prischeck till spelaren till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

Juryn

Sanny Lindström, C More – ordförande
Lena Sundqvist, C More
Petter Rönnqvist, C More
Niklas Wikegård, C More
14 lagkaptener
Mathias Kemi, Scandic
Johan Svensson, Expressen
Henrik Sjöberg, Expressen
Tomas Ros, Aftonbladet