• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Linköping värvar tungt på backsidan

9 november 2018 17:00
Nyförvärv

Linköping HC presenterade på fredagseftermiddagen en tung förstärkning på backsidan. Den storväxte backen Viktor Svedberg, närmast från AHL, ansluter till östgötarnas lag på ett korttidskontrakt.


Efter fem säsonger i Nordamerika är nu den storväxte backen tillbaka i Sverige igen. På fredagseftermiddagen presenterade Linköping HC att Viktor Svedberg, med förflutet i bland annat Frölunda, har skrivit ett kortidskontrakt med östgötarna.

– I och med Almens (Bibic) senaste skada så kände vi behov att skapa ett bättre djup på backsidan. I Viktor får vi en kille som är defensivt stark och som har en imponerande räckvidd. Det är dessutom en kille som tävlar hela tiden och som vi känner kommer passa bra in i vårt lag, kommenterade Linköpings general manager Fredrik Emvall till klubbens officiella hemsida.

Den defensivt starka backen, som med sina 204 centimeter och 108 kilo både blir längst och tyngst i hela SHL, har de senaste fem säsongerna tillbringat i AHL och Rockford IceHog. Utöver spel i farmarligan har han även kallats upp i Chicago Blackhawks vilket har medfört att han också har 30 NHL-matcher - inklusive Stanley Cup-slutspel - på sin meritlista.

– Jag har hört mycket gott om Linköping från mina gamla lagkamrater i Rockford, så det ska bli väldigt kul att få uppleva det. Jag ser fram emot att komma igång så fort som möjligt och börja spela matcher igen, sade Svedberg i en kommentar till Linköpings hemsida.

Innan flyttlasset bar av till Nordamerika gjorde Svedberg 115 matcher för Frölunda i SHL och har dessförinnan även representerat Rögle. Sedan i somras har han dock varit utan kontrakt - och Svedbergs nuvarande korttidsavtal i Linköping sträcker sig till den 1:a december.