• Huvudsponsorer

Örebro värvar från Boston Bruins

2 juni 2017 09:33

Örebro har presenterat sitt sjätte nyförvärv inför kommande säsong. Från NHL-laget Boston Bruins hämtar klubben in en 22-årig backtalang.


Örebro fortsätter att förstärka sin trupp. Senast i raden är 22-årige backen Linus Arnesson som närmast kommer från Boston Bruins-organisation och AHL-klubben Providence Bruins.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Örebro Hockey då det känns som att klubben gör lite av en nystart vilket passar mig bra då jag också vill ha en nystart i karriären. Både tränarna och sportchefen tror på mig vilket såklart känns skönt från start när man kommer in i en ny klubb, säger Arnesson till klubbens hemsida.

Stockholmssonen har fostrats i Djurgården och tidigare gjort en säsong i SHL med klubben. Nu gick dock flyttlasset till Örebro där ett kontrakt på 2+1 år har skrivits under.

– Linus är en spelare som alltid tävlar varje dag på träning och i match. Hans styrkor ligger i det defensiva och i man mot man-spelet. Han besitter även ett bra förstapass och det finns en uppsida offensivt som både vi och Linus är övertygade om att vi kan utveckla här i Örebro, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.