Månadens spelare i september/oktober: Ryan Lasch

5 november 2021 15:00
Månadens spelare

Frölundas Ryan Lasch är Månadens Spelare i september och oktober i SHL. Poängligaledaren fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor, som han skänker till Göteborgs Ishockeyförbund och specifikt till utbildningsverksamheten för barn och ungdom.


Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Den första vinnaren är Ryan Lasch, Frölunda.

Än en gång har Ryan Lasch visat vilken otrolig hör klass han håller. Amerikanen, som två gånger under karriären har vunnit SHL:s poängliga, gjorde poäng i 14 av 16 matcher under september och oktober. På dessa matcher gjorde han hela 24 poäng. Av dessa kom 16 i powerplay. Faktum är att den högerfattade 34-åringen var på isen vid samtliga 18 powerplay-mål som Frölunda gjorde under september/oktober. Vilket säger en hel del om hans betydelse i den spelformen.

– Väldigt kul och jag uppskattar verkligen att vara tillbaka i SHL. Det är ju bra att jag bidrar, men det handlar bara om laget, alltid, säger Lasch.

Ryan Lasch tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker han till Göteborgs Ishockeyförbund och specifikt till utbildningsverksamheten för barn och ungdom.

Vi säger grattis till Ryan Lasch för priset "Månadens Spelare" i september/oktober.