Förutsättningarna inför CHL-kvartsfinalerna

7 december 2021 09:00
CHL

CHL är framme vid kvartsfinal och tre svenska lag är kvar i turneringen. Här är förutsättningarna inför kvällens matcher för SHL-klubbarna.


Sparta Prag-Rögle BK

Rögle gör sin första CHL-säsong och Ängelholmslaget har imponerat så här långt. Rögle vann fem av sex gruppspelsmatcher och följde upp det med att besegra EV Zug i åttondelsfinal. Nu väntar tjeckiska Sparta Prag, som besegrade Skellefteå i åttondelsfinal.

En stor anledning till att Sparta Prag tagit sig så här långt är deras defensiv. På sina åtta matcher har tjeckerna släppt in 1,63 mål per match, vilket är bäst av samtliga lag i turneringen.

Leksands IF-Frölunda HC

Det är dags för den här CHL-säsongens första svenskmöte i kväll. Då Leksand tar emot Frölunda i Tegera Arena. Leksand svarade för en stark vändning mot Klagenfurt i åttondelsfinalen medan göteborgarna inte hade några som helst problem att besegra Adler Mannheim i förra rundan.

Inget av lagen kommer från en särskilt bra vecka i SHL. Serieledande Frölunda har förlorat tre raka matcher, varav två efter straffar och en efter övertid. Leksand har tagit fyra poäng (en seger) på de tre senaste SHL-matcherna.

Leksand har vunnit de fyra senaste SHL-matcherna mot Frölunda.