• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb

Tre SHL-klubbar kvar i jakten på mästartiteln

4 december 2018 12:00
CHL

Det har blivit dags för kvartsfinaler i CHL. Tre SHL-klubbar är kvar i jakten om att ta tillbaka mästartiteln till Sverige. Skellefteå inleder hemma medan Frölunda och Malmö startar på bortais.


18:00 Kometa Brno - Frölunda Indians

De tvåfaldiga CHL-mästarna Frölunda återfinns på samma slutspelshalva som Skellefteå och inleder borta mot de två senaste säsongernas tjeckiska mästare Kometa Brno. Klubben kom tvåa i sin grupp efter ZUG och slog ut Tappara med totalt 10-6 i sin åttondelsfinal. Håll ett extra öga på amerikanen Ryan Lasch som är hela turneringens poängkung så här långt med 14 poäng (2+12).

18:00 Skellefteå AIK - HC Pilsen

Skellefteå inleder hemma i Skellefteå Kraft Arena och ställs även de mot ett tjeckiskt motstånd. Pilsen vann samtliga matcher i sin grupp, som bland annat innehöll fjolårets mästare JYP, och körde över Bolzano i båda åttondelsfinalerna. David Stach är poängbäst i Pilsen med 11 poäng, lika många som Oscar Möller stått för hos Skellefteå. Möller är dessutom delad målbäst i turneringen med sina sju baljor. Så många har även tidigare Färjestadsspelaren och nuvarande Pilsen-spelaren Milan Gulas gjort.

19:30 Red Bull München - Malmö Redhawks

De båda lagen möttes även i gruppspelet där lagen vann sina respektive hemmamöten. Värt att notera är att Malmö vann sin hemmamatch med hela 6-1. Skåneklubben vann även gruppen och besegrade Bern i åttondelsfinalen med totalt 5-1. Red Bull München fick en tuffare resa och vände ett underläge i första matchen mot ZUG till vidare avancemang. Emil Sylvegård och Lars Bryggman har varit bästa poängplockare så här långt med fem mål och tre assist.

Notera att:

– Dubbelmötena i CHL avgörs av det totala resultatet. Bortamål väger inte tyngre än hemmamål.

– Skulle det vara oavgjort totalt sett efter två spelade matcher väntar 10 minuters sudden death. Skulle inget mål falla då, avgörs det på straffar.

– Returmötena spelas kommande tisdag 11 december.