• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec

Tre SHL-klubbar kvar i jakten på mästartiteln

4 december 2018 12:00
CHL

Det har blivit dags för kvartsfinaler i CHL. Tre SHL-klubbar är kvar i jakten om att ta tillbaka mästartiteln till Sverige. Skellefteå inleder hemma medan Frölunda och Malmö startar på bortais.


18:00 Kometa Brno - Frölunda Indians

De tvåfaldiga CHL-mästarna Frölunda återfinns på samma slutspelshalva som Skellefteå och inleder borta mot de två senaste säsongernas tjeckiska mästare Kometa Brno. Klubben kom tvåa i sin grupp efter ZUG och slog ut Tappara med totalt 10-6 i sin åttondelsfinal. Håll ett extra öga på amerikanen Ryan Lasch som är hela turneringens poängkung så här långt med 14 poäng (2+12).

18:00 Skellefteå AIK - HC Pilsen

Skellefteå inleder hemma i Skellefteå Kraft Arena och ställs även de mot ett tjeckiskt motstånd. Pilsen vann samtliga matcher i sin grupp, som bland annat innehöll fjolårets mästare JYP, och körde över Bolzano i båda åttondelsfinalerna. David Stach är poängbäst i Pilsen med 11 poäng, lika många som Oscar Möller stått för hos Skellefteå. Möller är dessutom delad målbäst i turneringen med sina sju baljor. Så många har även tidigare Färjestadsspelaren och nuvarande Pilsen-spelaren Milan Gulas gjort.

19:30 Red Bull München - Malmö Redhawks

De båda lagen möttes även i gruppspelet där lagen vann sina respektive hemmamöten. Värt att notera är att Malmö vann sin hemmamatch med hela 6-1. Skåneklubben vann även gruppen och besegrade Bern i åttondelsfinalen med totalt 5-1. Red Bull München fick en tuffare resa och vände ett underläge i första matchen mot ZUG till vidare avancemang. Emil Sylvegård och Lars Bryggman har varit bästa poängplockare så här långt med fem mål och tre assist.

Notera att:

– Dubbelmötena i CHL avgörs av det totala resultatet. Bortamål väger inte tyngre än hemmamål.

– Skulle det vara oavgjort totalt sett efter två spelade matcher väntar 10 minuters sudden death. Skulle inget mål falla då, avgörs det på straffar.

– Returmötena spelas kommande tisdag 11 december.