• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Björn Oldeen: "Ett skönt hockey-potpurri att minnas tillbaka på"

3 maj 2019 16:30
SHL Awards

Det har blivit dags för den femte upplagan av SHL Awards nu på söndag. SHL.se ringde upp en rutinerad programledare i sammanhanget, Björn Oldeen, som berättar vad vi kan förvänta oss under söndagen men passar även på att blicka tillbaka på säsongen som varit.


På söndag har det blivit dags för den årliga traditionen SHL Awards, där spelare och ledare som varit framträdande under SHL kommer att prisas. SHL Awards går av stapeln klockan 19:30 på C More Sport den femte maj och det är den femte i ordningen. Björn Oldeen kommer tillsammans med Sanny Lindström att leda oss igenom programmet - två rutinerade herrar i sammanhanget.

– Jag vet inte hur många jag har gjort nu, men jag tror att jag gör tredje nu som det är SHL Awards. Det är nog kanske tredje i rad nu, det kan det nog vara, konstaterar Björn Oldeen.

SHL Awards kommer att bjuda på en hel del skratt och Oldeen berättar om sina egna förväntningar för söndagskvällen.

– Som vanligt så ska det bli roligt. Det blir en härlig kväll att knyta ihop säsongen på och minnas tillbaka på prestationer och händelser som har varit minnesvärda. Jag tycker det är härligt att det finns den grejen nu. Att man får lyfta fram de prestationer och spelare som är värda det, både med glimten i ögat men även de officiella priserna som har tyngd och en helt annan dignitet, så det ska bli roligt.

Vad kan tittarna förvänta sig?

– En hel del stjärnglans såklart med många vinnare på plats. Och spänning för att se vilka det är som har fått de här priserna. Men så ska vi även försöka blanda lite högt och lågt som sagt från säsongen. Lite med glimten i ögat och lite snygga och tänkvärda saker - lite allt möjligt. Det ska bli ett skönt hockey-potpurri att minnas tillbaka på säsongen.

Har du något speciellt ögonblick under säsongen som du vill lyfta fram?

– Haha, jag ska bara komma ihåg allt här, det finns mycket. Något jag kan tycka var härligt var värmen efter Tobias Forsbergs olycka, jag tyckte det var fint att hockeysupportrar runtom i Sverige visade sin stöttning.

Björn Oldeen blickar sedan tillbaka på säsongen som varit och hur den varit underhållande att följa.

– Den har varit väldigt jämn, på det viset har det varit otroligt underhållande. Det har varit lag som har turats om att dra under säsongen liksom, och har varit starka i perioder. En jämnhet som har varit slående och en ovisshet inför slutspelet. Jämnheten i ligan är härlig, och det har varit många bra matcher.

Elias Pettersson var det stora namnet under förra årets SHL Awards där han i stort sett kammande hem allt som gick att vinna för den unge talangen. Bland annat Årets forward, Årets rookie och det prestigefyllda priset mest värdefulla spelare. Han vann även poängligan under 2017/2018 och Petterssons Växjö kom dessutom etta i tabellen och stod till slut som SM-guldvinnare. I år är det ingen som varit lika framträdande, men det är många andra som stuckit ut i respektive lag.

– Men verkligen inte, det finns inte någon som på samma sätt har dominerat hela säsongen på alla sätt och vis. Det har vi knappt sett innan Elias heller, inte på många år ialla fall. Det är inte ofta man har någon som sätter avtryck på alla sätt och vis, han vann ju allt - både individuellt och lag. Så det kan vi nog inte vänta oss, men det är många andra som har dragit lasset istället. Det ska bli kul att se vilka det är som får kliva fram, konstaterar Oldeen.

Planeringen av SHL Awards har pågått för fullt under flera veckor och nu är det bara det sista som det ska putsas på för att det ska bli en härlig kväll.

– Det är klart att vi har en hel del jobb att göra som redaktion inför, men vi har haft redaktionella samtal under några veckor här om hur saker och ting ska göras och så. Sedan krävs det sina timmar för att läsa på det sista och försöka vässa saker och ting. Men i övrigt ser jag mest fram emot en härlig kväll bara, summera med vinnarna, ganska avslappnat och ta oss an det med värme och glädje. Det ska bli väldigt roligt, avslutar Oldeen.

Notera att sändningen startar 19:30 söndag den 5 maj på CMore.se och i Sportkanalen.