• Huvudsponsorer

#SHLThrowback – Det nya Rögle

14 februari 2018 13:00
#SHLThrowback

Rögle var nere för räkning i inledningen av säsongen men repade sig när Cam Abbott klev in som huvudtränare för Ängelholmslaget. Dessutom hittade skåningarna ett riktigt guldkorn i HockeyAllsvenskan, nämligen Olle Liss.


Efter 15 spelade matcher i SHL säsongen 2017/2018 hade Rögle endast plockat elva poäng, då under Anders Eldebrinks ledning. Dessa elva poäng innebar att Ängelholmslaget låg sist i tabellen och hade fyra poäng upp till Karlskrona som låg näst sist. Noterbart är att de vid det tillfället hade tio poäng upp till Örebro på en tiondeplats.

Den 5 november gick Rögle ut med att klubben kommit överens med Eldebrink om att avsluta samarbetet med omedelbar verkan. Fyra dagar senare, den 9 november, presenterades Chris Abbott som ny sportchef i Rögle. Tio dagar efter det hade Rögle hittat en ny huvudtränare, i brodern Cam Abbott.

Management by fear

– Jag är medveten om att vi står inför en stor utmaning. Jag kommer att ta mig an den här utmaningen på samma sätt som jag gjorde som spelare: med stor passion och intensitet, sa Cam till klubbens hemsida inför sin nya uppgift.

Efter att ha förlorat nio raka matcher kom en efterlängtad trepoängare i Cam Abbotts första match som huvudtränare för Rögle, när skåningarna besegrade Örebro med 6-1. Fram till den 30 december gick det lite upp och ner för Rögle men därefter har laget blivit otroligt starka på hemmaplan och har på de nio senaste matcherna bara förlorat två gånger, varav en på övertid. Däremot har man det fortfarande tufft på bortaplan men tog en viktig trepoängare i säsongens sista skånederby mot Malmö den 5 februari när Rögle vann med 5-2.

– Management by fear, så enkelt kan det vara. Jag gillade Eldebrink jättemycket och alla kvalitéer han hade, men de här två kommer in och säger; gör du inte ditt jobb så får du inte spela, då får du åka hem. De är inte här för att skaffa vänner. Det första mötet vi hade med dem var en riktig käftsmäll för alla 22 killar i laget. Just då behövde vi det, sen om det håller över en niomånaders säsong vet jag inte. Men just nu var det perfekt för oss att få det uppvaknandet, sa Daniel Widing till C More efter vinsten mot Malmö.

Glödheta nyförvärvet - Olle Liss

En spelare som stuckit ut de senaste matcherna både i Rögle men också i hela hockeysverige är Olle Liss. För fyra år sedan spelade han i Hockeytrean och innan han drog på sig den gröna tröjan inledde han denna säsong i IK Pantern och HockeyAllsvenskan. Han har nu bara spelat fyra matcher i Rögletröjan men på den korta tiden har han svarat för nio poäng. En bättre debut i SHL kan man väl knappast önska?

– Jag är mest bara glad med hur vi spelat som lag, att poängen trillar in för mig är en bonus. Jag har kommit in i SHL-tempot av den vecka som gått och allt känns lättare. Jag känner mig trygg i mig själv när jag spelar nu, sa Olle Liss till shl.se förra veckan. Läs hela intervjun här.

Som sagt, Rögle var nere för räkning. Men under bröderna Abbotts ledning har Rögle nu klättrat från sistaplatsen till en elfteplacering med fem poäng mer än Örebro. Fortsätter Rögle på den inspelade vägen ser det ändå ut att ljusna i horisonten och kvalstrecket börjar suddas ut mer och mer.