• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Idag 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar

Veckans nyheter

2 september 2019 10:00

Nedräkningen är i gång – SHL drar igång om mindre än två veckor. Vi laddar upp inför seriestart med att kolla tillbaka på den gångna veckan.


Axelssons nya jobb

Dick Axelsson har två SM-guld på meritlistan, men den förre Färjestads- och Djurgårdsprofilen har inte klart med någon klubb kommande säsong. I stället har 32-åringen agerat expert i SVT:s CHL-sändningar. Frågan är när vi får se honom på isen igen?

Hjärnskakning på FBK-forwarden

CHL-premiären mellan FBK och Banska Bystrica blev en fyssisk historia. Redan i inledningen av matchen fick Victor Ejdsell utgå skadad och det fick även Daniel Viksten göra. Efteråt konstaterades att Viksten drabbats av en hjärnskakning. Däremot var det ingen allvarlig skada på Ejdsell.

Tuff start för mästarklubben

Frölunda har vunnit CHL tre av de fyra senaste åren, och förra säsongen vann de även SHL. Laget har dock fått en tung start på CHL, då de förlorat de två första matcherna – båda dessutom på hemmaplan.

...men desto bättre för Djurgården och FBK

Djurgården och Färjestad är två av endast fem klubbar som står på maximala sex poäng efter två omgångar. Färjestad har vunnit mot Banska Bystrica samt Ambri Piotta, medan Djurgården besegrat Tychy och Vienna Capitals.

Ännu en återvändare till Brynäs

I början av förra veckan blev det klart att Brynäs plockar in Adam Brodecki, som förra säsongen spelade i Linköping. Han spelade i klubben mellan 2011 och 2016, och är alltså ytteligare en i raden av spelare som återvänder till Gävleklubben inför den här säsongen.

Veckans...

hylllning... Djurgårdsmålvakten Robin Jensen väljer till den här säsongen att hylla flera gamla Djurgårdshjältar på sin målvaktsmask, däribland Rolf Ridderwall, Sven Tumba, Tommy Söderström, Roland Stoltz och Håkan Södergren.

...duo: Johan Ryno och Michael Lindqvist. Färjestad har fått en smakstart på CHL – mycket tack vare dessa två. Tillsammans har de svarat för nio poäng på de två inledande CHL-matcherna.

talang: Alexander Holtz. Djurgårdens 17-åring har inte direkt dragit ner förväntningarna inför SHL-starten. Efter att ha gjort mål mot både Brynäs och SSK svarade Holtz för två fullträffar i CHL-premiären mot Tychy.

...halkigaste is: Catena Arena. Kommentatorn sammanfattar det bra: "Det är försäsong, tydligare än så kan vi inte få det bevisat."