• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Guter återvänder till Djurgården

6 februari 2019 11:10
Mattias Guter, iklädd Djurgårdströja, blickar åt vänster i bild med en fokuserad blick.
NYFÖRVÄRV

Djurgården presenterade på onsdagsförmiddagen ett nygammalt namn på forwardsfronten. Efter att ha inlett säsongen i Timrå respektive Luleå står det nu klart att Mattias Guter återvänder till Stockholmsklubben, som han tidigare har representerat på såväl junior- som seniornivå.


Säsongen inledde han i Timrå innan flyttlasset bar än längre norrut för en sejour i Luleå. På onsdagsförmiddagen stod det klart för nästa flytt, när Mattias Guter presenterades av sin gamla klubb, Djurgården.

– Det känns jättebra att knyta till oss Mattias dels för resten av denna säsong i vår ambition att nå till SM-final och dels i vårt lagbygge inför framtiden, sade sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Forwarden har ett förflutet i såväl Djurgårdens junior- som seniorlag och återfanns senast i klubben säsongen 2014-2015, innan han lämnade för spel i Leksand. Sedan dess har Guter även representerat Karlskrona under tre säsonger innan han gick till säsongens SHL-nykomling Timrå efter Blekingelagets uttåg förra säsongen. Efter 12 matcher i medelpadingarnas lag flyttade han till Luleå, där det under säsongen hann bli 16 framträdanden.

– I Mattias får vi en spelare som är väl bekant med vår organisation, våra ledare och flera av våra spelare. Hans skridskoåkning kommer passa ännu bättre in i det spelsätt vi har idag jämfört med senast då han spelade i Djurgården. Under inte minst sin tid i Karlskrona har han bevisat att han kan producera offensivt på en bra nivå i SHL och i hans straffskytte får vi en avgörande ingrediens när viktiga poäng står på spel i grundseriens avgörande straffläggningar, fortsatte Eriksson.

Guter ansluter till Djurgården på fredagen och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Läs mer om Djurgårdens nyförvärv på klubbens hemsida.