Guter återvänder till Djurgården

6 februari 2019 11:10
Mattias Guter, iklädd Djurgårdströja, blickar åt vänster i bild med en fokuserad blick.
NYFÖRVÄRV

Djurgården presenterade på onsdagsförmiddagen ett nygammalt namn på forwardsfronten. Efter att ha inlett säsongen i Timrå respektive Luleå står det nu klart att Mattias Guter återvänder till Stockholmsklubben, som han tidigare har representerat på såväl junior- som seniornivå.


Säsongen inledde han i Timrå innan flyttlasset bar än längre norrut för en sejour i Luleå. På onsdagsförmiddagen stod det klart för nästa flytt, när Mattias Guter presenterades av sin gamla klubb, Djurgården.

– Det känns jättebra att knyta till oss Mattias dels för resten av denna säsong i vår ambition att nå till SM-final och dels i vårt lagbygge inför framtiden, sade sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Forwarden har ett förflutet i såväl Djurgårdens junior- som seniorlag och återfanns senast i klubben säsongen 2014-2015, innan han lämnade för spel i Leksand. Sedan dess har Guter även representerat Karlskrona under tre säsonger innan han gick till säsongens SHL-nykomling Timrå efter Blekingelagets uttåg förra säsongen. Efter 12 matcher i medelpadingarnas lag flyttade han till Luleå, där det under säsongen hann bli 16 framträdanden.

– I Mattias får vi en spelare som är väl bekant med vår organisation, våra ledare och flera av våra spelare. Hans skridskoåkning kommer passa ännu bättre in i det spelsätt vi har idag jämfört med senast då han spelade i Djurgården. Under inte minst sin tid i Karlskrona har han bevisat att han kan producera offensivt på en bra nivå i SHL och i hans straffskytte får vi en avgörande ingrediens när viktiga poäng står på spel i grundseriens avgörande straffläggningar, fortsatte Eriksson.

Guter ansluter till Djurgården på fredagen och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Läs mer om Djurgårdens nyförvärv på klubbens hemsida.