• Huvudsponsorer

Veteranen återvänder till Mora

12 maj 2017 14:46

Nykomlingen Mora IK har efter avancemanget till SHL lockat hem en back med Mora som moderklubb och ett stort lass SHL-erfarenhet.


Tomas Skogs är fostrad i Mora och representerade länge klubben, både i HockeyAllsvenskan och i SHL. Han lämnade 2004 och har sedan dess spelat nio säsonger i andra SHL-klubbar.

– Skogs är hemma igen och han kommer för att prestera på högsta SHL-nivå, det kan jag garantera. Han kommer ge vårt försvar ytterligare stabilitet med sitt sätt att spela och agera på isen. Det är en spelare som vi haft som prio ett från första dagen vi började bygga laget för SHL. En spelare som har Mora som moderklubb och har ett stort hjärta för föreningen och fansen. Så givetvis känns det otroligt skönt att han väljer att följa med på våran resa i SHL, säger en nöjd sportansvarig Anders Sundby till klubbens hemsida.

– Peter (Hermodsson) har ringt och tjatat på mig under de här åren jag varit borta och velat att jag skulle komma hem, men jag har väl känt att det inte varit rätt läge att kliva ner i HockeyAllsvenskan. Men nu när Mora tog klivet upp och mitt kontrakt med Färjestad gick ut så känns det som pusselbitarna hamnade på plats. Jag ser det här som en jätteutmaning att få vara med på den här resan som startar här och nu, säger Tomas själv om sitt val att skriva på för Mora IK.

Kontraktet är skrivet på två år.