• Huvudsponsorer

3 dagar kvar

13 september 2017 08:00
Nedräkning

Med tre dagar kvar till premiär så tar vi oss en titt på de åldermän vi har kvar i ligan. Det är rutin i överflöd som gäller när vi studerar de tre kvarvarande spelarna i SHL som är födda på 70-talet.


Niklas Persson - Linköping

Linköpings lagkapten har varit med om en hel del i sin karriär. Förutom spel i SHL med både Leksand och Linköping har Persson ett flertal år i KHL och Schweiz och också haft en tongivande roll i landslaget.

Persson som fyller 39 år under slutdelen av årets säsong gör nu sin tredje säsong som lagkapten i Linköping sedan återkomsten till SHL. Ifjol blev det 22 poäng från hans klubba.

Cory Murphy - Karlskrona

Den kanadensiska backen Cory Murphy har anlänt till Karlskrona inför den kommande säsongen, och han gör det som en tilltänkt toppback, som ska leverera framåt. Det har han också visat tidigare då han under sina fyra säsonger i Växjö mäktade med 117 poäng på 208 matcher.

Murphy fuller 40 år i februari och är med det den näst äldsta spelaren i årets SHL. Ifjol stod Murphy för 19 poäng i Växjö. Frågan om han kan slå den siffran i Karlskrona?

Jan Sandström - Luleå

Ligans ålderman är Jan Sandström i Luleå. Sandström fyller 40 år i januari, och verkar vara omutlig när det kommer till spel på SHL-nivå. Han gör i år sin 21:a SHL-säsong och med den siffran är han historisk, då han är den spelare som gjort flest matcher i SHL någonsin. Debuten i SHL kom 1997, något som betyder att Sandström spelade i SHL innan fyra av hans lagkamrater i årets Luleå ens var födda.

Sandström stod för åtta assist under fjolåret, men gick faktiskt helt mållös från säsongen. Så frågan är när han hittar rätt nästa gång? Senaste målet i SHL gjordes 26 december 2015.