• Huvudsponsorer

Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

12 oktober 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi måndagen med att blicka tillbaka på vad som har hänt under den gångna veckan. Exempelvis har både Rögle och Malmö gjort klart med ett lån från Detroit Red Wings, Andreé Hult har skrivit på för en klubb i Tyskland och två SHL-meriterade backar flyttar till Västerås.


Rögle lånar meriterad center

Rögles sportchef Chris Abbott har förstärkt truppen med Ben Smith, 32. Det är en amerikansk center som Rögle lånar in från tyska Adler Mannheim. Kontraktet med Smith, som ersätter skadade Adam Tambellini, sträcker sig till den 24 november.

– Jag är tacksam för att Mannheim lånar ut Ben. Jag har följt Ben i många år, långt innan jag blev sportchef, han har massor av erfarenhet från högsta nivå som proffs och har en full verktygslåda och en vinnare på alla nivåer, säger Chris Abbott till klubbens hemsida.

Smith har under karriären spelat drygt 250 NHL-matcher och var med och vann Calder Cup (AHL) med Toronto Marlies 2018.

...samt en tysk talang

Rögle har även lånat in Moritz Seider från Detroit Red Wings. Den 19-årige backen valdes som nummer sex totalt 2019 och lånet gäller för hela den här säsongnen.

– Vi som förening är glada och stolta över det förtroende Detroit Red Wings visar oss genom att låta oss vara med och utveckla Moritz Seider till en framtida stabil NHL-spelare. Moritz är en tvåvägs, högerfattad back som är väldigt rörlig och har ett bra skott från blå, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Seider var kapten i det tyska JVM-laget i vintras och han spelade VM 2019. Den gångna säsongen noterades han för 22 poäng på 49 AHL-matcher.

Malmö förstärker med JVM-guldmedaljör

Under 2018 års draft valdes Joe Veleno som nummer 30 totalt av Detroit Red Wings. Den här säsongen kommer kanadensaren att spela i Malmö Redhawks, som lånar in 20-åringen.

– Vi är glada över att vi får hit en spelare som Joe, som går en fin framtid till mötes i NHL. Red Wings, som äger hans rättigheter, tror väldigt mycket på honom och ser honom som en toppcenter under många år framöver, säger Malmös sportchef Partik Sylvegård till klubbens hemsida.

Veleno har spelat två JVM med Kanada och i vintras, när Kanada tog guld, gjorde han sex poäng på sex matcher. Den gångna säsongen gjorde han 23 poäng på 54 AHL-matcher.

Hult byter Leksand mot Tyskland

Leksand och Andreé Hult meddelade tidigare i höstsas att de går skilda vägar. Nu är det klart var 32-åringen fortsätter sin karriär. Hult har skrivit på för EHC Freiburg, som spelar i den tyska andraligan. Förra säsongen gjorde Hult fyra poäng på 42 SHL-matcher med Leksand.

SHL-meriterad duo till Västerås

Backarna Anton Mylläri och Niclas Lundgren har skrivit på för Västerås i HockeyAllsvenskan. Båda är där på korttidskontrakt, fram till sista november.

Niclas Lundgren, 30, har över 380 SHL-matcher på meritlistan och 2015 var han med och vann SM-guld med Växjö.

Anton Mylläri, 29, har spelat de tre senste säsongerna i SHL (Malmö, Linköping och Djurgården), men nu blir det alltså spel i allsvenskan för 29-åringen.