• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

Johan Hemlin: "Vi har kommit väldigt långt i arbetet med spelarnas säkerhet"

12 september 2019 10:20

Spelarnas säkerhet är ett högprioriterat område för SHL. Inför säsongen 2019/2020 tar ligan nya initiativ och kan även beskriva hur samtalsklimatet ändrats de senaste åren.


Arbetet med spelarnas säkerhet i SHL intensifierades för flera år sedan och Johan Hemlin, vice VD och Sportchef för SHL, har drivit arbetet framåt. Flera insatser har gjorts tidigare och Hemlin kan nu berätta om nyheter inför säsongen.

– En av de förebyggande åtgärderna vi gör i år är att före detta spelaren Pontus Petterström kommer att kontakta spelare som förekommit ofta i situationer som inte gått till anmälan. Detta för att kunna nå dem som ligger på gränsen. Vi följer även upp föregående års impact tester, berättar han.

Hemlin har även noterat hur samtalen kring spelarnas säkerhet under åren har ändrat fokus.

– Vi har kommit väldigt långt i arbetet med spelarnas säkerhet. Diskussionerna med spelarna ligger på en annan nivå än tidigare. Nu är det mer fokus på respekt, typ av tackling och mottagarens ansvar snarare än bara straffpåföljden. Det är ett helt annat djup i diskussionerna, menar Hemlin och utvecklar:

– Förut pratades det om hur tacklingen tog, nu pratar man om ifall det överhuvudtaget var nödvändigt att tackla i första taget och det är ett exempel på hur långt vi kommit. Vi är dock inte nöjda än utan det är ett högprioriterat område för SHL och vi kommer fortsätta driva frågan och utvecklingen framåt.